5 νόστιμα σνακ που δεν θέλουν ψυγείο για το κολατσιό στο Summer Camp

Τα σχολεία έκλεισαν και πολλά παιδάκια απασχολούνται δημιουργικά σε summer camps ενόσω οι γονείς εργάζονται. Αν λοιπόν ψάχνετε εύκολες, νόστιμες και άκρως λαχταριστές συνταγές για σνακ που θα πάρουν μαζί τους τα παιδιά ως κολατσιό στο camp τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας!  Τα παρακάτω σνακ είναι αγαπημένα και θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους!

Παλμιέ με Ζαμπόν και Τυρί

Υλικά:

1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
1 κ.γλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζ. γραβιέρα, τριμμένη
12 λεπτές φέτες ζαμπόν

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας, αφού πρώτα τον έχουμε αλευρώσει. Απλώνουμε τη μουστάρδα στη ζύμη. Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της ζύμης. Προσθέτουμε κατά μήκος της ζύμης το ζαμπόν ή το προσούτο. Κόβουμε την άκρη των κομματιών ζαμπόν που τυχόν εξέχουν. Τυλίγουμε την αριστερή πλευρά της ζύμης προς το κέντρο και σταματάμε στη μέση. Τυλίγουμε και την δεξιά πλευρά της ζύμης προς το κέντρο, ακριβώς δίπλα στο πρώτο ρολό, έτσι ώστε να εφάπτονται οι δύο άκρες. Το παλμιέ μας είναι έτοιμο. Με ένα πινελάκι αλειφουμε με νερό τη ζύμη για να κολλήσουν τα δύο ρολά μεταξύ τους και να σταθεί το παλμιέ. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ζελατίνα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Με ένα μαχαίρι κόβουμε 12 κομμάτια. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις φέτες εκεί αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση περίπου 2 εκ. ώστε να φουσκώσουν χωρίς να κολλήσουν μεταξύ τους. Ψήνουμε για 10-15′ μέχρι τα παλμιέ να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Σερβίρουμε.

Κράκερς Τυριού

Υλικά:

225 γρ. ‏τριμμένο τσένταρ
4 κ.σ. ‏ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. ‏αλάτι
1 φλιτζ. ‏αλεύρι
2 κ.σ. ‏παγωμένο νερό


Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε καλά με ένα μίξερ το τυρί , το βούτυρο και το αλάτι.Όταν αναμειχθούν προσθέστε το αλεύρι και το παγωμένο νερό (1 κουταλιά κάθε φορά για το νερό). Ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δείτε τη ζύμη σας και αν είναι πολύ στεγνή προσθέστε λίγο παγωμένο νερό.Χωρίστε τη ζύμη στα 2 και πλάστε 2 στρογγυλά κομμάτια. Καλύψτε τα με λαδόκολλα και τοποθετήστε τα στο ψυγείου για 30 λεπτά. Κατόπιν βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε την ώστε να σχηματίσει η κάθε μία ένα μεγάλο δίσκο με πάχος 1/2 εκατοστό. Κατόπιν κόψτε με τη βοήθεια ενός χάρακα κάθε ζύμη σε μικρά τετραγωνάκια φροντίζοντας να κάνετε μια μικρή τρυπούλα στο κέντρο κάθε κομματιού που θα το βοηθήσει στο ψήσιμο. Τοποθετήστε κάθε κομματάκι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετήστε τα στο φούρνο για 13 λεπτά.

Focaccia με ντοματίνια και ελιές

Υλικά:

300 γραμμάρια ζεστό νερό προς χλιαρό

30 γραμμάρια ζάχαρη

1 φακελάκι ξερή μαγιά

30 γραμμάρια ελαιόλαδο

450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 γραμμάρια αλάτι χοντρό

10 – 12 ντοματίνια

Ελιές ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζεστό νερό, τη ζάχαρη,  2 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η μαγιά περίπου 5 – 7 λεπτά.Σε άλλο μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μισό αλάτι.Ρίχνετε τη μαγιά στο αλεύρι και ζυμώνετε το μείγμα για 10 λεπτά.Λαδώστε ένα μπολ, βάζετε την ζύμη, την σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 60 λεπτά.Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις. Λαδώνετε ένα ταψάκι ή βάζετε λαδόκολλα. Πατάτε την ζύμη να ξεφουσκώσει και την αδειάζετε από το μπολ σε αλευρωμένη επιφάνεια. Την ζυμώνετε για 2 – 3 λεπτά και την ρίχνετε στο ταψί, την πατάτε με τα δάχτυλά σας να απλώσει . Σκεπάζετε με μια μεμβράνη και αφήνετε πάλι σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά. Αλείφετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και με τα δάχτυλά σας πιέζετε την επιφάνεια σε διάφορα σημεία για να κάνετε βαθουλώματα.  Πασπαλίζετε το αλάτι. Πιέζετε τις ελιές και τα ντοματίνια μέσα στη ζύμη. Βάζετε για ψήσιμο στη δεύτερη σκάλα του φούρνου για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.

Τορτίγια με τόνο

Υλικά

3  σούπας μουστάρδα με μέλι

3 πίτες τορτίγιας

1 κονσέρβα τόνο σε νερό

2 ντομάτες σε φέτες

3 φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση

Απλώνουμε τις τορτίγιες στον πάγκο της κουζίνας. Στη συνέχεια απλώνουμε την μουστάρδα σε κάθε τορτίγια.Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με μαρούλι, φέτες ντομάτας και τόνο αφού τον έχουμε στραγγίξει πρώτα. Έπειτα τυλίγουμε σε ρολό κάθε πίτα τορτίγιας προσεκτικά. Βάζουμε στο ψυγείο 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Μuffins Ρυζιού με Γαλοπούλα

Υλικά:

2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι βρασμένο

1/3 φλιτζάνι γαλοπούλα καπνιστή

1 καρότο

1 κολοκυθάκι

1 1/2 φλ. γραβιέρα τριμμένη

3 αυγά

1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το τριμμένο κολοκυθάκι, τα 2/3 από το τριμμένο τυρί και την καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε κυβάκια. Ρίχνουμε το μείγμα με τα αβγά στο βρασμένο ρύζι μπασμάτι και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα του ρυζιού. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.

Σπιτικά πιτσάκια

Υλικά:
Για την ζύμη:

4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κύβο νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι

για τη γαρνιτούρα

σάλτσα ντομάτας
σαλάμι αέρος/ ζαμπόν/ γαλοπούλα
τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τα ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν.Έπειτα ρίχνετε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός και μετά το αλάτι. Συνεχίζετε ρίχνοντας αλεύρι μέχρι η ζύμη σας να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για 20′,σε ζεστό μέρος σκεπασμένη, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Aνοίγετε την ζύμη με ένα πλάστη και με ένα ποτήρι κόβετε σε μικρότερα στρογγυλά κομμάτια. Βάζετε 1 κ.γ. σάλτα, τη γαλοπούλα και το τριμμένο τυρί σε κάθε κυκλάκι. Ψήνετε για 15′ στους 180 C.