5 πανεύκολα σνακ σφολιάτας για το πιο λαχταριστό σχολικό κολατσιό που τους δώσατε ποτέ

Το κολατσιό στο σχολείο είναι εξαιρετικής σημασίας καθώς μειώνει το αίσθημα της πείνας μεταξύ των ωρών που μεσολαβούν από το πρωινό μέχρι το μεσημεριανό γεύμα, δίνει ενέργεια και συμβάλλει στην πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που έχει ανάγκη ο παιδικός οργανισμός κατά την έντονη σχολική δραστηριότητα. Έχει βρεθεί ότι βοηθάει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, καθώς μειώνει το αίσθημα της πείνας και του τσιμπολογήματος κατά τη διάρκεια της ημέρα

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 πανεύκολα σνακ σφολιάτας για το πιο λαχταριστό κολατσιό που δώσατε στα παιδιά για να φάνε στο διάλειμμα του σχολείου. Θα τις λατρέψετε!

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

1 βαζάκι ταχίνι με σοκολάτα

άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και στρώνετε με χαρτί ψησίματος μια λαμαρίνα. Τοποθετείτε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας με την μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά σας. Τη χωρίζετε στο κέντρο σε δύο λωρίδες και μετά χωρίζετε την κάθε μία από αυτές σε 4 λωρίδες. Έτσι έχετε 8 λωρίδες από το πρώτο φύλλο. Κάνετε το ίδιο με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και φτιάχνετε συνολικά 16 λωρίδες. Αλείφετε κατά μήκος την πρώτη λωρίδα με ταχίνι και στρίβετε τη λωρίδα σε ρολό. Τις τοποθετείτε στο ταψί που ετοιμάσατε τη μια δίπλα στην άλλη αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο και βάζετε το ταψί στο φούρνο. Ψήνετε για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη. Αφήνετε να κρυώσουν τα ρολά πριν τα σερβίρετε πασπαλισμένα με λίγη άχνη ζάχαρη.

Ρολάκια σφολιάτας με πάριζα και λαχανικά

Υλικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

15 φέτες τυρί του τοστ

15 φέτες πάριζα

20 μανιτάρια κομμένα σε φετούλες

20 ντοματίνια / 3 ντομάτες σε φετούλες

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια του φέτες από το τυρί του τοστ και από το ζαμπόν. Από πάνω στρώνουμε τα ντοματίνια και τα μανιτάρια τα οποία τα έχουμε κόψει σε λεπτές φετούλες.Ξεκινάμε να διπλώνουμε σε ρολό, όσο πιο σφιχτά μπορούμε.Το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και σε διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο  για 15 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Βγάζουμε το πρώτο ρολό και το κόβουμε σε φετούλες περίπου 2 cm .Τις στρώνουμε  σε μια λαμαρίνα στην οποία έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15-25 λεπτά. Eπαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το άλλο ρολό σφολιάτας.

Ρολάκια με τυρί και μπέικον

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας

5 φέτες μπέικον, κομμένες σε λεπτές λωρίδες

75 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο

100γρ. τυρί κρέμα

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

Λίγο μαϊντανό

1 αυγό, χτυπημένο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Ανοίξτε το φύλλο και απλώστε πάνω του το τυρί κρέμα. «Ραντίστε» με το τυρί, το κρεμμύδι, το μπέικον, τον μαϊντανό και τυλίξτε με προσοχή όλα τα υλικά μέσα στο φύλλο. Κόψτε το ρολό σε ίσα κομμάτια και τοποθετήστε τα ρολάκια που δημιουργούνται στο ταψί και αλείψτε τα με το χτυπημένο αυγό. Ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι τα ρολάκια σας να χρυσίσουν.

Palmier σφολιάτας με άλειμμα σοκολάτας

Υλικά

ένα φύλλο σφολιάτας

5 κουταλιές άλειμμα σοκολάτας

λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

προαιρετικά ξηροί καρποί, όπως φουντούκια ή καρύδια

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανοίγουμε το ένα φύλλο πάνω στη ζελατίνη της συσκευασίας του και αλείφουμε τη nutella σε όλη την επιφάνεια του. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε ξηρούς καρπούς. Τυλίγουμε τη σφολιάτα από τη μεγάλη πλευρά του φύλλου μέχρι τη μέση και κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά, έτσι ώστε να συναντηθούν τα δύο “ρολά” στη μέση. Τυλίγουμε με τη μεμβράνη της συσκευασίας και βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα περίπου, ώσπου να παγώσει το ρολό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε το ρολό από την κατάψυξη και κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν τα ρολάκια . Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Αλμυρά πιτάκια με λιαστή ντομάτα και φέτα

Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα

1 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες

1/2 φλ. φέτα σε τρίμματα

2 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο

πιπέρι

λίγο αλεύρι

Εκτέλεση:

Αν η σφολιάτα είναι από το ψυγείο, την αφήνουμε να ξεπαγώσει 45′ έως 1 ώρα. Έχουμε στραγγίξει καλά τις λιαστές ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε. Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι και την ανακατεύουμε με τη λιαστή ντομάτα, χωρίς να την πολτοποιήσουμε. Ρίχνουμε στο μείγμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απλώνουμε τη σφολιάτα σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη κόβοντας ίσια τα τελειώματα. Απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα το μείγμα λιαστής ντομάτας- φέτας και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το δεντρολίβανο. Γυρίζουμε ρολό προς τα μέσα τις δύο μακριές πλευρές της ζύμης, έτσι ώστε να συναντηθούν ακριβώς στο κέντρο του φύλλου. Αλείφουμε με λίγο αβγό το σημείο που ενώνονται τα δύο ρολά, ώστε να κολλήσουν. Μεταφέρουμε προσεκτικά τη ζύμη σε ταψάκι και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ή περισσότερο.

Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο. Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και το κόβουμε σε φετάκια πάχους 1 εκ., χρησιμοποιώντας πολύ κοφτερό μαχαίρι. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι (κατά προτίμηση σε χαρτί ψησίματος) και τα αλείφουμε με αβγό. Τα ψήνουμε για 12′-15΄, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.