- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε αν το παιδί σας είναι «κολλημένο» με τη Μάσα και τον Αρκούδο

Το παιδικό «η Μάσα και ο Αρκούδος» είναι αναμφίβολα το πιο αγαπημένο animation της μικρής οθόνης τα τελευταία χρόνια, με τα πιτσιρίκια όλου του κόσμου να έχουν σχεδόν πάθει εμμονή με την περιπετειώδη μικρούλα Μάσα και τον καλύτερό της φίλο –και όχι άδικα. Πρόκειται για μια απολαυστική σειρά που καταρρίπτει στερεότυπα, δίνοντας έμφαση στη φιλία, ακόμα και ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικά πλάσματα, στη φροντίδα και στην ελευθερία της δημιουργικότητας.

Αν και το δικό σας παιδί λατρεύει τη Μάσα και τον Αρκούδο, μοιραστείτε τον ενθουσιασμό του και μάθετε όσα χρειάζεται για να το εντυπωσιάσετε με τις γνώσεις σας, κάνοντάς του μάλιστα και μια μεγάλη… έκπληξη!

Η Μάσα είναι Ρωσίδα και μιλά 25 ξένες γλώσσες!

Το παιδικό ξεκίνησε να προβάλλεται στη ρωσική τηλεόραση το 2009 και έγινε τόσο μεγάλη επιτυχία που μεταγλωττίστηκε σε 25 γλώσσες και τα τελευταία χρόνια προβάλλεται σε περισσότερες από 100 γλώσσες! Η θεματολογία του βασίζεται σε ένα ομώνυμο ρωσικό λαϊκό παραμύθι.

Βρίσκεται στην 6η θέση των βίντεο που έχουν προβληθεί περισσότερο από κάθε άλλο στο YouTube


Με 2.162.877.126 προβολές καταγεγραμμένες έως τις αρχές του 2017, πρόκειται για το 6ο κατά σειρά βίντεο με τις περισσότερες προβολές [1] στην ιστορία του YouTube παγκοσμίως, ενώ σαφώς είναι μακράν το πρώτο βίντεο σε θέαση στο ρωσικό YouTube.

Τι είναι αυτό που την κάνει τόσο δημοφιλή;

Στα σχόλια κάτω από τα βίντεο της Μάσα στο YouTube, διαβάζει κανείς, μεταξύ άλλων, ότι είναι ένα παιδικό που προβάλλει όσο λίγα την καλοσύνη, ενώ είναι και τρομερά διασκεδαστικό. Οι δε σεναριογράφοι της σειράς λένε: Το καρτούν έγινε τόσο δημοφιλές στις οικογένειες όλο του κόσμου, χάρη στον ευφυή τρόπο που έχει βρει να ψυχαγωγεί μα και να μεταφέρει εκπαιδευτικά μηνύματα, τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά. Συμπληρώνουν δε, ότι «Παρόλο που δεν γίνεται άμεσα διδακτικό, η Μάσα και ο Αρκούδος διαφωτίζουν τα παιδιά σε θέματα αληθινής φιλίας, φροντίδας του άλλου, ελευθερίας της δημιουργικότητας και βασικών ικανοτήτων, με αστείο και έξυπνο τρόπο.»

Ποιοι είναι, όμως, οι δύο αυτοί ήρωες; Η Μάσα είναι ένα ανήσυχο κοριτσάκι, που ζει στο δάσος με το γουρουνάκι της, το κατσικάκι της και τον σκύλο της. Είναι γεμάτη ενέργεια, ατελείωτη περιέργεια και θέλει να δοκιμάζει κάθε τι καινούριο. Αυτό πολλές φορές, όμως, της προκαλεί μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα. Είναι, επίσης, τρομερά φιλική και αντιμετωπίζει τους πάντες σαν να του ξέρει χρόνια. Έτσι έκανε και με τον καλοσυνάτο Αρκούδο, ο ήσυχος κόσμος του οποίου ανατρέπεται όταν γνωρίζει τη Μάσα, η οποία θα γεμίσει τη ζωή του με χαρά και περιπέτειες!

Πηγαίνετε τα παιδιά στο Avenue για να γνωρίσουν τη Μάσα και τον Αρκούδο από κοντά!

Από τις 8 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, η Μάσα και ο Αρκούδος υποδέχονται τα παιδιά στο Avenue Mall [2], για να συμμετέχουν μαζί τους σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι! Τα παιδιά θα μεταμφιεστούν σε Μάσα και Αρκούδο, θα ακούσουν διασκεδαστικές ιστορίες γεμάτες γέλιο και χορό, θα μάθουν την αξία της φιλίας, της φροντίδας και της δημιουργικότητας και θα ετοιμάσουν χριστουγεννιάτικες δημιουργίες!

Στη συνέχεια, θα φωτογραφηθούν με τη Μάσα και τον Αρκούδο, ενώ μπορούν αν θέλουν να ανέβουν στον 1ο όροφο, στο κατάστημα My New Baby, για ακόμα περισσότερες ιστορίες των αγαπημένων τους ηρώων! Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Μάσα και Αρκούδος» εδώ [2].

Κυκλοφορούν ΚΑΙ σε αρκουδάκια!

Κι αν θέλετε να ξετρελάνετε τα παιδιά σας εντελώς, τα φετινά Χριστούγεννα χαρίστε τους σε κούκλες και αρκουδάκια τους αγαπημένους τους τηλεοπτικούς ήρωες! Θα τους βρείτε σε διάφορα σχέδια, στα καταστήματα παιχνιδιών.