Αρχική InfoMommy Συμβουλές 5 πράγματα στο σπίτι που πρέπει να καθαρίζουμε κάθε μέρα

5 πράγματα στο σπίτι που πρέπει να καθαρίζουμε κάθε μέρα

Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή σκέφτεστε: «Άλλο ένα πράγμα που πρέπει να προσθέσω στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνω». Όμως, πιστέψτε μας όταν σας λέμε ότι υπάρχει σοβαρός λόγος να το κάνετε και ότι αυτές οι δουλειές θα δημιουργήσουν τεράστια διαφορά στο σπίτι σας σε μακροπρόθεσμη βάση.

Πετσέτες χεριών

Μπορεί να μην σας φαίνονται βρώμικες, αλλά οι πετσέτες των χεριών θεωρούνται το πιο μολυσμένο σημείο στην κουζίνα. Και το ίδιο ισχύει και για τις μικρές πετσέτες στο μπάνιο σας. Οι πετσέτες χεριών λερώνονται πιο γρήγορα από τη στιγμή που τις χρησιμοποιούμε περισσότερες από μία φορά την ημέρα και θα πρέπει να αλλάζονται κάθε δύο μέρες ή καθημερινά σε περίπτωση που έχετε μεγάλη οικογένεια.

Πάγκος της κουζίνας

Όταν σκέφτεστε τα πράγματα που ακουμπάτε καθημερινά στον πάγκο της κουζίνας σας (κλειδιά του αυτοκινήτου, πορτοφόλι, κινητό, λογαριασμοί) είναι αδύνατο να αγνοήσετε πόσο βρώμικα είναι! Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να σκουπίζετε και να απολυμαίνετε την επιφάνεια αυτή κάθε μέρα. Απλά φροντίστε να μην χρησιμοποιείτε το ίδιο σφουγγάρι ή πανί κάθε φορά.

Νεροχύτης – Νιπτήρας
Ακόμα κι αν σκέφτεστε ότι μετά το πλύσιμο των χεριών σας ή των πιάτων, ο νιπτήρας και ο νεροχύτης θα είναι όσο πιο καθαροί γίνεται, πρέπει να γνωρίζετε ότι στην πραγματικότητα αφήνετε αρκετή βρωμιά και μικρόβια στα τοιχώματα τους. Στο τέλος κάθε μέρας δοκιμάστε να γεμίσετε το νιπτήρα με ζεστό νερό, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας χλωρίνη, αφήστε το να καθαρίσει για 5 λεπτά κι έπειτα αδειάστε το νερό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.