Αρχική Σχολή Γονέων 5 συμβουλές για να αποφύγεις τα παρατράγουδα στις διακοπές με γονείς φίλους

5 συμβουλές για να αποφύγεις τα παρατράγουδα στις διακοπές με γονείς φίλους

Το Infokids.gr σας παρουσιάζει 5 συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια και θα κρατήσουν μακριά κάθε είδους παρατράγουδα όταν πρόκειται να πάτε καλοκαιρινές διακοπές με γονείς φίλους.

1.Μάθετε το στιλ ανατροφής που ακολουθούν

Κάθε γονιός ακολουθεί το δικό του πρότυπο ανατροφής των παιδιών οπότε καλό είναι αν έχετε εκ διαμέτρου αντίθετη φιλοσοφία για το τρόπο που διαπαιδαγωγείτε τα παιδιά σας να μην πάτε μαζί διακοπές καθότι οι συγκρούσεις και εντάσεις αναπόφευκτα θα συμβούν ια ζητήματα που αφορούν τη διατροφή, τον ύπνο, το παιχνίδι αλλά τη συμπεριφορά των παιδιών.

2. Προγραμματίστε τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα κάθε οικογένειας

Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους συζητήστε εξαρχής το ρόλο καθενός στις διακοπές ώστε να υπάρχει καταμερισμός εργασίας και να μην υπάρχουν παράπονα εκατέρωθεν.

3.Να σέβεστε τις ανάγκες όλων των καλεσμένων

Όσο περισσότερα άτομα υπάρχουν σε ένα σπίτι τόσο πιο δύσκολη είναι η επικοινωνία και η συμβίωση. Να έχετε πάντα κατά νου ότι πρέπει να υπάρχει κατανόηση για τις ανάγκες και τα θέλω όλων. Αν σε πολλές περιπτώσεις τα ωράρια ή οι επιθυμίες δεν ταυτίζονται δεν χρειάζεται να μουτρώνετε και να τσακώνεστε. Αν υπάρχουν διαφορετικά πράγματα που θέλετε να δείτε, μπορείτε να χωρίσετε τους δρόμους σας για λίγες ώρες.Επιλέξτε τη λύση να ακολουθήσει κάθε οικογένεια το πρόγραμμα που επιθυμεί και να βρεθείτε εκ νέου όλοι μαζί ως παρέα μόλις οι ανάγκες συμβαδίσουν.

4. Κάθε οικογένεια πληρώνει μόνο τα δικά της έξοδα

Τα οικονομικά αποτελούν μια σημαντική αιτία καβγάδων. Ξεκαθαρίστε εξαρχής ότι κάθε οικογένεια θα πληρώνει μόνο τα δικά της έξοδα και αποφύγετε παρεξηγήσεις και γκρίνιες που μοιραία εμφανίζονται όταν κάποιος πληρώνει περισσότερα ή λιγότερα από όσα θα έπρεπε.

5. Η λύση του συμβιβασμού

Δεν περιστρέφεται κάθε στιγμή των διακοπών 100% γύρω από τη δική σας οικογένεια. Φροντίστε λοιπόν, να ακούτε και τις επιθυμίες των υπολοίπων, ακόμα και αν δεν ανήκουν στη λίστα των προτεραιοτήτων σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.