Αρχική InfoMommy Συμβουλές 5 συμβουλές για να μείνουν τα παιδιά ήσυχα στο εορταστικό τραπέζι

5 συμβουλές για να μείνουν τα παιδιά ήσυχα στο εορταστικό τραπέζι

Πόσες φορές έχετε εκνευριστεί ή έχετε έρθει σε δύσκολη θέση επειδή το παιδί σας είναι ανήσυχο στο τραπέζι με τους καλεσμένους σας  ή, ακόμα χειρότερα, όταν είστε εσείς καλεσμένοι σε κάποιο φιλικό σπίτι;

Δεν υπάρχει λόγος να τιμωρήσετε το σπλάχνο σας ούτε να χαλάσετε την όμορφη ατμόσφαιρα της βραδιά σας. Ξέρετε, άλλωστε, ότι δεν είναι επίτηδες ανήσυχο, απλώς οι κουβέντες των μεγάλων του περνούν… αδιάφορες!

Δοκιμάστε κάποιο από τα παρακάτω tips και ευχαριστηθείτε την επόμενη έξοδό σας, που μάλλον θα είναι κάποιο εορταστικό τραπέζι, μέρες που είναι!

  1. Αντιπερισπασμός: Ακόμα και μετά τα 5 τους χρόνια τα παιδιά δύσκολα μπορούν να καθίσουν απόλυτα ήσυχα στο τραπέζι. Έχετε μαζί σας πάντα μια «ήσυχη» δραστηριότητα, όπως χρώματα και ζωγραφιές ή αυτοκόλλητα για να έχουν κάτι να ασχολούνται όταν η βαρεμάρα χτυπά την πόρτα τους…
  2. Βραβεία: Πείτε στα παιδιά, ότι όποιος κάτσει ήσυχα και ήρεμα στο τραπέζι θα λάβει κάποιο δώρο στο τέλος. Θα είναι ο νικητής! Στο τέλος, φυσικά, έχετε έτοιμο κάποιο «βραβείο» για όλα τα παιδιά που προσπάθησαν να είναι «κόσμια». Αυτό μπορεί να είναι, για παράδειγμα, να τους βάλετε να δουν όλα μαζί μια ωραία χριστουγεννιάτικη ταινία!
  3. Βοήθεια: Τα παιδιά νιώθουν πολύ καλά όταν προσφέρουν. Μπορείτε να τα αφήσετε να σας βοηθήσουν να στρώσετε το τραπέζι, να φέρουν το ψωμί, να βάλουν το ποτό τους – αν το επιτρέπει η ηλικία τους – ή και να σας βοηθήσουν στο συμμάζεμα στο τέλος.
  4. Στο επίκεντρο της προσοχής σας: Ζητήστε από τα παιδιά να κάνουν μαγικά κόλπα στην αρχή του γεύματος και αργότερα πριν το γλυκό. Η προσοχή τους αρέσει και σίγουρα θα καθίσουν ήσυχα μέχρι τη στιγμή που θα μπορούν να ξανακάνουν τα κόλπα τους. Επιπλέον, κατά την διάρκεια του γεύματος, μην παραλείψετε να τους απευθύνετε τον λόγο και να κουβεντιάσετε μαζί τους θέματα που τα απασχολούν αυτές τις μέρες, όπως τα δώρα που ζήτησαν από τον Άη Βασίλη ή ποιες ταινίες είδαν τελευταία στο σινεμά. Με τον τρόπο αυτό θα νιώσουν ισότιμα μέλη της ομήγυρης, ενώ θα μάθουν στην πράξη τους κανόνες της καλής συμπεριφοράς στο τραπέζι.
  5. Έφηβοι & παιδιά: Το να βάλετε έναν έφηβο να καθίσει κοντά σε ένα πιο μικρό παιδί κάνει το δεύτερο να νιώθει πιο σημαντικό, λένε οι ειδικοί. Για να πείσετε, βέβαια, τον έφηβο να καθίσει με τα «μικρά», εξηγήστε του με ήρεμη συζήτηση γιατί χρειάζεται να γίνει αυτό και, αν τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα, δώστε του και κάποιο αντάλλαγμα…

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter