Αρχική InfoMommy Σχέσεις 5 συμβουλές για να μεγαλώσετε μόνη το παιδί σας

5 συμβουλές για να μεγαλώσετε μόνη το παιδί σας

role_of_mother_in_raising_a_childΗ ανατροφή ενός παιδιού είναι σαν ένα ταξίδι γεμάτο δυσκολίες αλλά και πολλές ευχάριστες στιγμές. Το έργο του γονέα είναι πολύ δύσκολο, αλλά όταν πρόκειται για μονογονεϊκές οικογένειες ο βαθμός δυσκολίας φτάνει σε εντελώς άλλα επίπεδα.

Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα κάνουν το ταξίδι της ανατροφής του παιδιού σας πιο εύκολο και ευχάριστο:

  • Μην απελπίζεστε

Θα σας είναι δύσκολο ειδικά όταν τα παιδιά πέσουν για ύπνο το βράδυ, να συνηθίσετε τη μοναξιά του σπιτιού. Μη χάνετε το κουράγιο σας! Σκεφτείτε ότι υπάρχουν τόσοι άλλοι γονείς εκεί έξω που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους και τα έχουν καταφέρει! Επιπλέον, υπάρχουν πολλά διαδικτυακά κέντρα υποστήριξης γονέων, όπου μπορείτε να συνομιλήσετε με άλλους γονείς που βιώνουν μία παρόμοια κατάσταση.

  • Παραμείνετε ευδιάθετες

Η διάθεση και η συμπεριφορά σας μπορεί να επηρεάσει το παιδί. Πρέπει να είστε ειλικρινής μαζί του, αν διανύετε μια δύσκολη περίοδο, και οφείλετε να του υπενθυμίσετε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στο μέλλον. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την αίσθηση του χιούμορ σας, καθώς έρχεστε αντιμέτωπη με τις καθημερινές προκλήσεις.

mom-with-child

  • Βρείτε σωστά ανδρικά πρότυπα

Είναι στο χέρι σας να δείξετε στο παιδί ότι υπάρχουν καλοί άνθρωποι γύρω του. Πάρτε ως παράδειγμα τον αδερφό σας ή τον πατέρα σας για να υπενθυμίσετε στο παιδί ότι υπάρχουν άνθρωποι που το αγαπούν και το δείχνουν και αφήστε τους να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί. Αν ο μπαμπάς δεν είναι τριγύρω για να δείξει στο παιδί πώς συμπεριφέρεται ένας καλός άνθρωπος, πρέπει να αναζητήσετε εσείς για τα πρότυπα εκείνα που θα το βοηθήσουν.

  • Κάντε ένα διάλειμμα

Είναι σημαντικό να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας και να ξεφύγετε από τις καθημερινές πιέσεις. Ζητήστε από ένα μέλος της οικογένειας να προσέχει τα παιδιά για να διαβάσετε ένα βιβλίο, να πάτε μια βόλτα με μία φίλη σας ή να κάνετε έναν μοναχικό περίπατο.

  • Μην έχετε απαιτήσεις από τα παιδιά

Μην περιμένετε από τα παιδιά να αρχίσουν να ενεργούν σαν ενήλικες μόνο και μόνο επειδή είστε μόνες σας. Μην συζητάτε για τα προβλήματα που σχετίζονται με την πρώην σύζυγό σας ή για τα οικονομικά σας. Επιπλέον, ποτέ μην περιμένετε από εκείνα να πάρουν θέση και να υποστηρίζουν μία από τις δύο πλευρές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.