5 συμβουλές για να πετύχετε την τέλεια ζύμη για ψωμί

pegasus_LARGE_t_209761_105818847Οι ζύμες που περιέχουν μαγιά, όπως η ζύμη για την πίτσα ή για το ψωμί, έχουν κάποιες λεπτές τεχνικές που αν δεν γίνουν σωστά, το αποτέλεσμα μπορεί να σας απογοητεύσει.

Μερικές σχετικές συμβουλές που μπορούν να συντελέσουν στην επιτυχία είναι:

• Το νερό που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε τη ζύμη πρέπει να είναι χλιαρό και όχι παγωμένο.

• Τη μαγιά πρέπει να τη διαλύουμε σε χλιαρό νερό και να την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.

• Εάν βάλουμε αλάτι στη ζύμη, το ανακατεύουμε με τη μαγιά ή με το αλεύρι προτού ρίξουμε το νερό.

• Όσο πιο πολύ ζυμώνουμε τη ζύμη, τόσο πιο αφράτη γίνεται.

• Η ζύμη θέλει ξεκούραση σε ζεστό και υγρό μέρος. Στη συνέχεια, πρέπει να την ζυμώσουμε ξανά για να ξεφουσκώσει και να πάρει την αληθινή της διάσταση.

Πηγή: yiannislucacos.gr