Αρχική Γωνιά του μαθητή 5 συμβουλές των εκπαιδευτικών προς όλους τους γονείς

5 συμβουλές των εκπαιδευτικών προς όλους τους γονείς

25102457Οι γονείς αποτελούν τα πιο ισχυρά πρότυπα για τα παιδιά τους. Από εκείνους θα διδαχθούν τις σημαντικές αξίες της ζωής και τον σωστό τρόπο συμπεριφοράς τους.

Ωστόσο, οι δάσκαλοι παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού. Γονείς και εκπαιδευτικοί ενώνουν τις «δυνάμεις» τους για να δημιουργήσουν πάνω απ’ όλα σωστούς ανθρώπους.

Διαβάστε μερικές συμβουλές των εκπαιδευτικών προς τους γονείς που θα σας βοηθήσουν να είστε πιο αποτελεσματικοί στο ρόλο ζωής που έχετε αναλάβει:

kinder-garten-teacher-891x594

Τα παιδιά σας μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζετε. Παρ’ όλες τις ενδείξεις για το αντίθετο, δεν χρειάζονται τη βοήθειά σας για να δέσουν τα κορδόνια τους, να κουμπώσουν το μπουφάν τους, να ξύσουν τα μολύβια τους ή ο,τιδήποτε άλλο από τα εκατομμύρια καθήκοντα που περιμένουν από εσάς να κάνετε για εκείνα καθημερινά. Την επόμενη φορά που το παιδί θα παραπονεθεί ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, απλά δώστε του χρόνο και περιμένετε μέχρι να τα καταφέρει.

Δεν είναι υγιές να παίρνει την έγκρισή σας για κάθε του κίνηση. Είναι ζωτικής σημασίας τα παιδιά να αναπτύξουν τη δική τους εσωτερική πηγή έγκρισης και την ειλικρινή αυτοεκτίμηση, διότι καθώς μεγαλώνουν και αντιμετωπίζουν δυσκολίες, θα πρέπει να είναι σε θέση να κοιτάξουν τους εαυτούς τους και να ψάξουν μόνοι τους για δύναμη και έγκριση. Εάν δεν τα καταφέρουν, θα είναι πολύ πιο επιρρεπή στην επιφανειακή εξωτερική έγκριση που παίρνει τη μορφή πίεσης και εκφοβισμού από τους συνομηλίκους τους.

Οι δάσκαλοι υπόσχονται να μην πιστεύουν ο,τιδήποτε λέει το παιδί ότι συμβαίνει στο σπίτι, εάν και οι γονείς υποσχεθούν ότι δεν θα πιστεύουν όσα τους λένε τα παιδιά τους ότι συμβαίνουν στο σχολείο. Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ότι δεν αντιπροσωπεύουν, όλα όσα λένε τα παιδιά κατά τη διάρκεια του μαθήματος, την ακριβή εικόνα του τι συμβαίνει στο σπίτι τους. Κατά συνέπεια, όταν το παιδί σας έρχεται σπίτι και ισχυρίζεται ότι ο δάσκαλος του φώναξε μπροστά σε όλη την τάξη για την χαμηλή επίδοση του, μην προσπαθήσετε να βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα μέχρι να συζητήσετε με τον ίδιο το δάσκαλο γι’ αυτό.

Τα παιδιά σας μαθαίνουν να ενεργούν σύμφωνα με τις πράξεις σας ως γονείς, όχι με τα λόγια σας. Είστε οι πρώτοι και οι καλύτεροι δάσκαλοι του παιδιού σας. Όταν του λέτε ότι είναι αγενές να ασχολείται με το κινητό του όταν είναι με την παρέα του, αλλά εσείς οι ίδιοι συνεχίζετε να το κάνετε ενώ προσποιείστε ότι του δίνετε σημασία, διδάσκετε το παιδί να μην εμπιστεύεται τα λόγια και τις προθέσεις σας, ενισχύοντας παράλληλα την ίδια συμπεριφορά που επιδιώκετε να αλλάξει.

Διδάξτε στα παιδιά σας ότι τα λάθη δεν είναι σημάδια αδυναμίας, αλλά ένα απαραίτητο στάδιο της ανάπτυξης και της μάθησης. Αφήστε τα να αποτύχουν, να παραδεχτούν τα λάθη τους και να μιλήσουν ανοιχτά για όσα έμαθαν μέσα από αυτά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.