Αρχική Infokids Υγεία 5 tips για να μην μεγαλώσετε κακομαθημένα παιδιά

5 tips για να μην μεγαλώσετε κακομαθημένα παιδιά

143276839Αν το έργο σας ως γονείς είναι να αναθρέψετε καλά, ευγενικά και υπεύθυνα παιδιά, τα οποία πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να συμβάλλουν στη βελτίωση της κοινωνίας, τότε σιγουρευτείτε ότι δεν θα αναθρέψετε κακομαθημένα παιδιά.

Οι γονείς που θέλουν να μετατρέψουν τα παιδιά τους σε ευγνώμονες και υπομονετικούς ανθρώπους με έντονο το αίσθημα του αυτοελέγχου, μπορούν να πάρουν ορισμένα μέτρα για να τους δώσουν τις σωστές κατευθύνσεις:

  • Βεβαιωθείτε ότι βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού

Δίνοντας στα παιδιά τις κατάλληλες αρμοδιότητες ανάλογα με την ηλικία τους, όχι μόνο θα διευκολυνθείτε ως προς το μέγεθος των οικιακών εργασιών αλλά θα τα βοηθήσετε να αναπτύξουν το αίσθημα της ευθύνης και της αυτοεκτίμησης. Σίγουρα, θα σας πάρει αρκετό χρόνο να διδάξετε τα παιδιά σας, αλλά είναι σίγουρο ότι θα τα βοηθήσετε για το υπόλοιπο της ζωής τους.

  • Διδάξτε τα να λένε «ευχαριστώ»

Είτε πρόκειται για μικρά καθημερινά πράγματα, όπως το δείπνο που έχετε ετοιμάσει, είτε για μεγαλύτερα πράγματα όπως ένα δώρο γενεθλίων που του προσφέρουν, το παιδί πρέπει να μάθει να λέει «ευχαριστώ» σχεδόν αντανακλαστικά, χωρίς προειδοποίηση. Φροντίστε να είστε καλό πρότυπο για το παιδί σας, ευχαριστώντας τους ανθρώπους γύρω σας, όπως τον σερβιτόρο σε ένα εστιατόριο ή τον ταμία σε μια τράπεζα.

spoiled-kid

  • Διδάξτε την πειθαρχία

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ως γονείς είναι να διδάξουμε στα παιδιά πώς να συμπεριφέρονται. Η ρύθμιση σταθερών ορίων από νωρίς μπορεί να δημιουργήσει τεράστια διαφορά στο πώς ένα παιδί συμπεριφέρεται καθώς μεγαλώνει. Τα παιδιά που διδάσκονται σε νεαρή ηλικία πώς να συμπεριφερθούν με ένα ευχάριστο τρόπο, είναι πιο εύκολο να δημιουργήσουν φιλίες και να είναι πετυχημένα σε κοινωνικά περιβάλλοντα.

  • Μυήστε τα παιδιά στη φιλανθρωπία

Ένα παιδί που μαθαίνει να εξετάζει τις ανάγκες των φίλων, της οικογένειας και του κόσμου γύρω του, αναπτύσσει μια επιθυμία να βοηθήσει εκείνους που το χρειάζονται πραγματικά. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να σκεφτεί πέρα από τον εαυτό του, συμμετέχοντας οικογενειακώς σε προγράμματα εθελοντισμού. Οι μικρές πράξεις καλοσύνης μπορεί να διδάξουν στο παιδί σας ότι υπάρχουν και εκείνοι που είναι λιγότερο τυχεροί από εκείνο.

  • Μιλήστε τους για την αξία του χρήματος

Η διδασκαλία των παιδιών σχετικά με τα χρήματα είναι ένας σημαντικός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα τα κακομάθετε. Όταν το παιδί σας μαθαίνει την αξία των πραγμάτων και πώς λειτουργεί ο προϋπολογισμός του νοικοκυριού, είναι λιγότερο πιθανό να αρχίσει να κλαίει για κάτι που θέλει σε ένα κατάστημα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.