Αρχική Infokids Υγεία 5 tips για ψώνια χωρίς άγχος παρέα με τα παιδιά

5 tips για ψώνια χωρίς άγχος παρέα με τα παιδιά

Grocery-Store-LessonsΕσείς τί κάνετε στην περίπτωση που πρέπει οπωσδήποτε να πάτε για ψώνια, αλλά δεν υπάρχει κανείς να μείνει στο σπίτι με τα παιδιά;

Τώρα, μάλιστα, που κλείνουν τα σχολεία το φαινόμενο αυτό γίνεται όλο και πιο συχνό. Διαβάστε μερικές συμβουλές προτού ξεκινήσετε για τα μαγαζιά παρέα με τα μικρά σας. Είναι λογικό ότι δεν θα λύσουν όλα σας τα προβλήματα, αλλά θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή σας:

Οργανώστε τις αγορές σας
Όσο πιο οργανωμένη είναι η βόλτα σας για ψώνια, τόσο πιο ξεκούραστη και ήρεμη θα γυρίσετε σπίτι. Μια λίστα με όσα χρειάζεστε για το σπίτι θα σας βοηθήσει, αφού είναι πολύ εύκολο για τα παιδιά να σας αποσπάσουν την προσοχή. Βρείτε τον τρόπο που θα σας διευκολύνει περισσότερο. Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να γράφουν λίστα με τα ψώνια τους ανάλογα με την τοποθέτησή τους στα ράφια των καταστημάτων, ενώ άλλοι τα ομαδοποιούν σε κατηγορίες όπως «κατεψυγμένα», «γαλακτοκομικά» κ.α.

Μην πάτε για ψώνια πεινασμένοι
Γνωρίζετε αυτό που λένε πως αν πάτε για ψώνια χωρίς να έχετε φάει, όλα θα σας φαίνονται τόσο νόστιμα που θα καταλήξετε να ψωνίσετε περισσότερα από όσα έχετε προγραμματίσει; Όταν πηγαίνετε για ψώνια με τα πεινασμένα παιδιά σας, είναι δύο φορές χειρότερο επειδή θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τη γκρίνια τους. Προτιμήστε να πάτε για ψώνια αμέσως μετά από ένα γεύμα ή τουλάχιστον πολύ πριν από το επόμενο. Εάν δεν έχετε άλλη επιλογή, πάρτε μαζί σας ή αγοράστε κάποιο σνακ, ώστε όλοι να παραμείνουν ψύχραιμοι και χαρούμενοι.

Grocery-shopping-with-kidsΜην ξεχάσετε τα απαραίτητα
Πριν φύγετε από το σπίτι βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει μαζί σας όλα τα απαραίτητα για το παιδί σας. Πάνες, πιπίλες, ένα μπουκαλάκι νερό, ακόμα και μια δεύτερη αλλαξιά ρούχων μπορεί να σας χρειαστεί ανά πάσα ώρα και στιγμή. Οι αρχάριες μανούλες μπορούν να φτιάξουν μια λίστα με τα απαραίτητα και να ανατρέχουν κάθε φορά σε αυτή. Μετά από καιρό θα παρατηρήσετε ότι θα μπορείτε να θυμάστε με μεγάλη ευκολία το περιεχόμενο της λίστας. Στο τέλος, αυτά τα 5 λεπτά προετοιμασίας θα αξίζουν πραγματικά τον κόπο.

Συζητήστε πριν μπείτε στο κατάστημα
Καθώς τα παιδιά σας μεγαλώνουν, θα ανακαλύψετε ότι θα βοηθήσει να τους γνωστοποιήσετε με σαφήνεια ποια είναι η συμπεριφορά που αναμένετε από αυτά. Στην αρχή θα σας φανεί μάταιο, αφού ξέρετε από πριν ότι θα αρχίσουν να τρέχουν στους διαδρόμους και να πειράζουν τα ράφια με τα προϊόντα, αλλά χρειάζεται να τους υπενθυμίζουμε ξανά και ξανά ποιο είναι το σωστό. Έτσι, πριν μπείτε σε ένα κατάστημα υπενθυμίστε τους 3 χρυσούς κανόνες: «Θέλω να περπατάς δίπλα μου, να βλέπεις αλλά να μην αγγίζεις και να είσαι ευγενικός με τους άλλους».

Αφήστε να σας βοηθήσουν
Μπορεί να σας πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά τα παιδιά σας θα το απολαύσουν εάν τους επιτρέψετε να συμμετέχουν στη διαδικασία. Αφήστε τα να πάρουν ένα προϊόν από το ράφι και να το τοποθετήσουν στο καλάθι ή να ζυγίσουν τα φρούτα και τα λαχανικά. Εάν έχετε να αποφασίσετε ανάμεσα σε δύο προϊόντα, δώστε τους την ευκαιρία να επιλέξουν εκείνα. Έτσι, θα διασκεδάσουν και συγχρόνως θα παραμείνουν απασχολημένα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.