Αρχική InfoMommy Συμβουλές 5 τρόποι να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα στο σούπερ μάρκετ

5 τρόποι να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα στο σούπερ μάρκετ

Πηγαίνεις περίπου τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, γιατί όλο και κάτι λείπει ή όλο και κάτι ξεχνάς. Σε έχουν μάθει οι κυρίες στο ταμείο, στα αλλαντικά και γενικώς έχεις αποκτήσει ένα «πρόσωπο» στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου.

Έχεις κάτσει όμως ποτέ να υπολογίσεις πόσα λεφτά σου φεύγουν στα «σούρτα-φέρτα»; Καιρός να βάλεις πρόγραμμα σε αυτό το περιττό έξοδο, εφαρμόζοντας απλά κόλπα.

Θα πηγαίνεις μία φορά στις δύο εβδομάδες

Μην κοιτάζεις με γουρλωμένα μάτια. Η πρώτη φορά θα είναι δύσκολη. Μετά θα συνηθίσεις να πηγαίνεις κάθε 15 μέρες, χωρίς να γυρνάς στο σπίτι με σακούλες που θα τάιζαν ένα στρατώνα. Και για να σε πείσουμε, έρευνες έδειξαν ότι οι λεγόμενοι «συχνοί και γρήγοροι αγοραστές» είχαν την τάση να ψωνίζουν κατά 54% περισσότερο, από όσους πήγαιναν πιο αραιά αλλά με πλήρη λίστα.

Σημείωσε τις ανάγκες σου και φτιάξε λίστα

Πώς γίνεται αυτό; Ανοίγεις ντουλάπια και ψυγείο και βλέπεις τι είναι αυτό που καταναλώνεις και λείπει. Σημειώνεις μια ποσότητα που θα σε «βγάλει» για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε να μη χρειαστεί να ξαναπάς. «Φτιάχνω λίστα» βέβαια δεν σημαίνει αγοράζω πράγματα άχρηστα απλώς για να γεμίσω τη σελίδα. Τι να τα κάνεις τα δέκα τεμάχια ντοματοπελτέ; Εκτός κι αν έχεις σκοπό να τον πίνεις για πρωινό!

Διαβάστε τη συνέχεια στο followme.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.