Αρχική InfoTeens InfoΓνώση 5+1 χαρακτηριστικά της ευφυίας

5+1 χαρακτηριστικά της ευφυίας

8 είδη ευφυίας 2

Η ευφυία μπορεί να είναι νοητική και συναισθηματική. Οι ευφυείς άνθρωποι δεν είναι και το συχνότερο φαινόμενο, αλλά παρόλα αυτά είναι ένα σεβαστό ποσοστό του πληθυσμού. Υπάρχουν αναρίθμητα τεστ, μελέτες και έρευνες σχετικά με την ευφυία και με ποιους τρόπους αποδεικνύεται. Εκτός λοιπόν από το υψηλό IQ ή από το γεγονός ότι κάποιος στη σχολική του ζωή π.χ αριστεύει, υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικα στην καθημερινότητα των ανθρώπων που αποδεικνύουν ευφυία.

Εδώ συγκεντρώσαμε κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά των ευφυών ανθρώπων. Δείτε λοιπόν τι ξεχωρίζει έναν ευφυή άνθρωπο από τον μέσο φυσιολογικό:

1) Οι ευφυείς άνθρωποι γνωρίζουν ότι καθε πράξη έχει τις ανάλογες συνέπειες και ξέρουν να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις, οι οποίες είναι δείγμα πειθαρχίας και συγκέντρωσης.

2) Έχουν κριτική σκέψη. Οι πράξεις τους συνήθως δεν διέπονται από παρορμητισμό και αντίστοιχα δέχονται αντίθετες θέσεις και απόψεις αν αυτές παρουσιαστούν με επιχειρήματα.

3) Δεν τα ξέρουν όλα! Ο ευφυής άνθρωπος δεν έχει απάντηση για όλα, ούτε προσπαθεί να αποδείξει ότι τα ξέρει όλα και δεν έχει πρόβλημα αυτό να το πει. Άλλωστε η αποδοχή ότι δεν γνωρίζει (πολλά) πράγματα είναι ένδειξη της ευφυίας.

4)Μαθαίνει πραγματικά από τα λάθη του. Το να παραδεχτεί ένας άνθρωπος τα λάθη του και να τα κρίνει αλλά και να μην τα ξανακάνει είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της ευφυίας.

5)Ξέρουν και αποδέχονται το αδύναμο σημείο τους. Όλοι έχουμε αδύνατα σημεία. Η διαφορά στον ευφυή άνθρωπο είναι ότι τα αναγνωρίζει, τα αποδέχεται και καλύπτει με τους σωστούς τρόπους τις ατέλειες.

6)Θέτουν όρια στον εαυτό τους και δεν ζουν πέρα από τις δυνατοτητές τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.