Αρχική Νέα 5,2 στον Ευβοϊκό κούνησαν και την Αθήνα

5,2 στον Ευβοϊκό κούνησαν και την Αθήνα

ριχτερ

1.05 τα ξημερώματα ολόκληρη η Αττική «κουνήθηκε» από ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ στον Ευβοϊκό, ενώ λίγα λεπτά μετά ακολούθησε και δεύτερη  της ίδιας έντασης στην ίδια περιοχή καθώς και αρκετοί μικρότεροι μετασεισμοί.

Οι δύο πρώτοι σεισμοί έγιναν στην περιοχή του Ευβοϊκού κόλπου, 30 χιλιόμετρα βόρεια της Χαλκίδας (76 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας) και σύμφωνα με το αυτόματο σύστημα παρακολούθησης σεισμών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικου Αστεροσκοπείου Αθηνών είχαν μέγεθος 5.2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 και 5 χιλιομέτρων αντίστοιχα. Αρχικά, υπήρξαν εκτιμήσεις ότι ο πρώτος σεισμός ήταν 5.5 Ρίχτερ, που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν.

Μετά τους δύο σεισμούς που έγιναν με διαφορά 4 λεπτών, ακολούθησε και τρίτος σεισμός έντασης 3.8 Ρίχτερ. Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί στην Εύβοια, την Δυτική Στερεά, την Αττική, την Θεσσαλία αλλά και την Πελοπόννησο.

Η σεισμική ακολουθία στην περιοχή συνεχίζεται με έντονο ρυθμό με τους σεισμογράφους να καταγράφουν ασθενέστερες σεισμικές δονήσεις εντάσεως μέχρι και 4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Ευθύμιο Λέκκα, Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, ο διπλός σεισμός των 5,2 Ρίχτερ προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στις δηλώσεις του ο κ. Λέκκας ήταν καθησυχαστικός χαρακτηρίζοντας φυσιολογική την σεισμική δραστηριότητα. Οι σεισμολόγοι πάντως πιστεύουν ότι ο διπλός αρχικός σεισμός ήταν πιθανότατα ο κύριος, χωρίς ωστόσο να μπορούν να το υποστηρίξουν με βεβαιότητα ακόμη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.