Μαθητές γλείφουν από τα γόνατα ιερέα σαντιγύ σε σχολείο στην Πολωνία


Σοκαριστικές είναι οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο και δείχνουν 13χρονους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου Salesians High School στην Πολωνία να γονατίζουν για να γλείψουν σαντιγί από τα γόνατα του ιερέα και διευθυντή του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Ο πατέρας Μαρσιν Κοζίρα, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για τελετή μύησης και ότι εδώ και πολλά χρόνια γίνεται στο συγκεκριμένο σχολείο, προσπαθώντας να υπερασπιστεί το τουλάχιστον περίεργο τρόπο διαπαιδαγώγησης που ακολουθεί. Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου όμως αποσύρθηκαν μόλις η είδηση κυκλοφόρησε.

Κι ενώ οι τοπικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα, κάποιοι από τους γονείς των παιδιών υπερασπίζονται σε επιστολές τους τον ιερέα λέγοντας ότι δεν επρόκειτο για σαντιγί αλλά για αφρό ξυρίσματος και ότι κανένα από τα παιδιά δεν υποχρεώθηκε να τον φάει και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν μήνυση στον ιερέα.
Εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης δήλωσε στην βρετανική Telegraph ότι το γεγονός «είναι πολύ ανησυχητικό» και συμπλήρωσε πως «έχουν ξεπεραστεί τα όρια ευπρέπειας και οι αποδεκτές μορφές σωματικής επαφής».

Η Μόνικα Σαικόφσκα από το Ιδρυμα για παιδιά «Nobody’s Child Foundation», χαρακτήρισε την συμπεριφορά «ακατάλληλη». Τόνισε μάλιστα ότι «τα παιδιά χειραγωγήθηκαν. Τα όρια ξεπεράστηκαν. Οι γονείς πρέπει να μιλήσουν με τα παιδιά για αυτές τις φωτογραφίες».