Αρχική Νέα 53.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών λόγω περικοπών

53.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών λόγω περικοπών


Εκτός παιδικών σταθμών τη νέα χρονιά 53.000 παιδιά λόγω περικοπών των κοινωνικών δαπανών, τη στιγμή που εξαιτίας και των συνεπειών της κρίσης αυξάνονται αλματωδώς οι αιτήσεις νέων γονέων για την ένταξη των παιδιών τους στα σχετικά προγράμματα.

Επιβεβαιώνοντας τους φόβους συλλόγων γονέων, που με συνεχείς εκκλήσεις και επιστολές τις προηγούμενες ημέρες, διαμαρτύρονταν για τη δραστική μείωση θέσεων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για τη σχολική χρονιά 2012 - 2013, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) Νίκος Σαράντης παρατήρησε ότι εξαιτίας των περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών των Δήμων δημιουργείται τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα σε τουλάχιστον 50.000 οικογένειες.

«Για άλλη μια φορά μέσα σε λίγες μέρες», σημειώνει ο κ. Σαράντης, «φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο οικονομικός στραγγαλισμός της Αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία ρίχνει όλα τα βάρη στις πλάτες των συμπολιτών μας». Μάλιστα, όπως σημειώνει, «ακόμη περισσότερο εξοργιστικό είναι το ότι για το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει λύση, με τη διάθεση πόρων από τα λιμνάζοντα χρήματα του ΕΣΠΑ, που όμως αν και έχει προταθεί έγκαιρα από την Αυτοδιοίκηση, δεν υλοποιείται».

Ενώσεις και σύλλογοι γονέων καταγγέλουν πάντως ότι η περικοπή των θέσεων στους σταθμούς όλης της χώρας από την ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» αποφασίστηκε και επιβλήθηκε χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς καμία ανακοίνωση και, όπως λένε, χωρίς καμία ευαισθησία, χωρίς καμία δικαιολογία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.