5η Συνάντηση Φιλαναγνωσίας: Οι μικροί λάτρεις του βιβλίου δίνουν ραντεβού στη Σχολή Χατζήβεη (16/2)

Η Σχολή Χατζήβεη θέλοντας να προάγει τη φιλαναγνωσία και να καλλιεργήσει την αγάπη για το διάβασμα σε μικρούς και μεγάλους διοργανώνει την “5η Συνάντηση Φιλαναγνωσίας” το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στους χώρους του σχολείου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας.

Από τις 16:00 έως τις 20:00, παιδιά, γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που αφιερωμένες στο βιβλίο με στόχο να γίνει η ανάγνωση ένα συναρπαστικό παιχνίδι, μια ενδιαφέρουσα διαδρομή με όλους μας συνοδοιπόρους!

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Δράσεις για γονείς:

• Γονέων Café 

Η παιδοψυχολόγος και συγγραφέας Σοφία Ανδρεοπούλου θα συζητήσει με γονείς κι εκπαιδευτικούς στις 18:00 για το θέμα: «Γονείς ακούστε…γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο». To σεμινάριο παίρνει αφορμή από δύο αγαπημένα βιβλία “Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο” και “Γονείς – Ακούστε μας!”.Οι Δανοί βγαίνουν σε παγκόσμιες κατατάξεις μόνιμα μέσα στους πέντε πιο ευτυχισμένους λαούς στον κόσμο. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τη μαγική συνταγή που ακολουθούν οι Δανοί γονείς για να μεγαλώνουν ευτυχισμένα παιδιά – και να φτιάξουμε τη δική μας, ελληνική συνταγή της οικογενειακής ευτυχίας, αξιοποιώντας όσα σπουδαία έχουν να μας πουν τα παιδιά μας.

Απαραίτητη η Δήλωση Συμμετοχής. Για την συμμετοχή σας πατήστε εδώ

• Εργαστήρι για γονείς

Η παιδαγωγός Ανεζούλα Τσίμπικα θα πραγματοποιήσει εργαστήρι-συζήτηση με θέμα: «Ένα σπίτι…αναγνώστες. Εμπνεύοντας στα παιδιά μας την όρεξη για διάβασμα»- (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

• Βιβλιογευσιγνωσία για ενήλικες

Αν αγαπάτε τη λογοτεχνία, ελάτε να ζήσουμε μια όμορφη εμπειρία, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να “δοκιμάσουμε” επιλεγμένα βιβλία και να κρατήσουμε τις εντυπώσεις μας. Μαζί απολαμβάνουμε κι ένα ποτήρι κρασί. (Ώρα έναρξης 7.30 μ.μ., Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

Το παιδικό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων διαμορφώνεται ως εξής:

Για τους μικρούς μας φίλους, η Σχολή Χατζήβεη έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων αφιερωμένων στο παιδικό βιβλίο. Αγαπημένοι συγγραφείς παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις Πατάκη, Μικρή Σελήνη, Μεταίχμιο, Παπαδόπουλο και Διόπτρα καθώς και ομάδες που κάνουν αφηγήσεις ιστοριών δίνουν ραντεβού με τους λιλιπούτειους βιβλιόφιλους για μια σειρά από βιβλιοπαρουσιάσεις που συνδυάζουν την ανάγνωση της ιστορίας του βιβλίου με δημιουργικές δραστηριότητες.

• Η ομάδα CSI KIDS που θα υλοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η υπόθεση των χαμένων Κόμικ”, μια δράση βασισμένη στα αγαπημένα μας βιβλία του Ντετέκτιβ Κλουζ. Δραστηριότητα για παιδιά Β’-Ε’ τάξης. Ώρα έναρξης 7:00 μ.μ.(Κόστος 5 ευρώ, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

• Η ηθοποιός Μαρία Μενεγάκη μάς περιμένει για να μας διηγηθεί μέσα από θέατρο και παιχνίδι την πιο ανατρεπτική βιβλιοφιλική περιπέτεια του βιβλίου “Εγώ, ο Αριστοτέλης, μισώ τα βιβλία”. Δραστηριότητα για παιδιά Α’-Δ’ τάξης. Ώρα έναρξης 6:00 μ.μ.

• Η συγγραφέας Άννα Κωσταλλά θα συστήσει στα παιδιά τον “Τρύπωνα τον Φαφαγάλο”. Δραστηριότητα για παιδιά Δ’-ΣΤ’ τάξης. Ώρα έναρξης 5:00 μ.μ.

• Ο συγγραφέας Σπύρος Γιαννακόπουλος έρχεται να μας γνωρίσει τον κόσμο του “Αλλόκοσμου επισκέπτη”. Δραστηριότητα για παιδιά Δ’-ΣΤ’ τάξης. Ώρα έναρξης 6:00 μ.μ.

• Οι συγγραφείς Εμυ Σίνη και ‘Αγγελος Αγγέλου θα μας δείξουν πώς θα κάνουν “Έναν ελέφαντα να χορέψει”. Δραστηριότητα για παιδιά ΠΝ’-Β’ τάξης. Ώρα έναρξης 5:00 μ.μ.

• Η παιδαγωγός Μαριάννα Ψύχαλου βασισμένη στο βιβλίο “Το Μικρό Ένα” θα πραγματοποιήσει αφήγηση της ιστορίας και workshop ζωγραφικής. Δραστηριότητα για παιδιά ΠΝ’-Α’ τάξης. Ώρα έναρξης 6:00 μ.μ.

Μάθηση και παιχνίδι συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο για την ανάδειξη των βιβλίων!

Παράλληλα με τους προσκεκλημένους συγγραφείς στον χώρο θα  διεξαχθούν και μια σειρά από εργαστήρια που θα απασχολήσουν τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και θα τα παρακινήσουν να διασχίσουν τα μονοπάτια των βιβλίων, να γνωρίσουν νέους ήρωες, να κάνουν νοερά ταξίδια στο κόσμο της φαντασίας και της γνώσης.

• Ψηφιακό εργαστήρι από εκπαιδευτικούς του σχολείου με θέμα Storybird “Στην άκρη του διαστήματος – Πες το με μια ιστορία…” (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

• Έκθεση Φωτογραφίας “Ποιός διαβάζει τι;”

• Βιωματικό Εργαστήρι από νηπιαγωγούς του σχολείου με τίτλο “Μια τρύπα στα βιβλία…θα με βάλει σε δοκιμασία”. Δραστηριότητα για παιδιά ΠΝ’-Β’ τάξης. Ώρες έναρξης 5:00, 6:00, 7:00 μ.μ. (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

• Εικαστικό Εργαστήρι “Συνεχίζω το εξώφυλλο”. Ελάτε μαζί με έναν φίλο και συνεργαστείτε για να ζωγραφίσετε με τον πιο ευφάνταστο τρόπο τη συνέχεια από το εξώφυλλο ενός βιβλίου. Ποιος νέος κόσμος ξετυλίγεται;

• Bιβλιογευσιγνωσία- Σας περιμένουμε να σας “σερβίρουμε” επιλεγμένα βιβλία! Μία ωραία δράση γνωριμίας με τα βιβλία, παρέα με κέρασμα! Δραστηριότητα για παιδιά Γ’-Ε’ τάξης. (Ώρα έναρξης 5 μ.μ., Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

• Escape Room «Bee … alert: Το κυνήγι των χαμένων μελισσών» (Ώρα έναρξης: 5:00, 5:30, 6:00, 6:30, 7:00, 7:30 μ.μ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

• Εργαστήρι “Σε ένα κουτί ξαναδίνω ζωή” . Σας περιμένουμε σε ένα δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής για μεγάλα παιδιά και μικρά παιδιά με τους γονείς τους!

• Γίνομαι Εκδότης για μια Ημέρα και ανακαλύπτω τη σπουδαιότητα της γραφής. (Ώρα έναρξης 5:00 , και 6:00 μ.μ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

• Ντύνομαι ο ήρωας του αγαπημένου μου Βιβλίου! Επίλεξε έναν ήρωα βιβλίου που αγαπάς και ντύσου σαν αυτόν. Έχε μαζί σου και το βιβλίο της έμπνευσής σου! Ραντεβού στο ισόγειο για αναμνηστική φωτογραφία!

• Παραμυθοδρώμενα από μαθητές της Β’ τάξης του Σχολείου.

• Έκθεση “Κλικ στο αγαπημένο μου βιβλίο!” Ελάτε να δείτε τη φωτογραφική έκθεση των μαθητών μας και μαζί να εμπνευστείτε.

• Έκθεση Φανζιν. Χειροποίητα “βιβλία” με αφορμή την εκστατεία της Actionaid “Πλανήτης 2030”.

• Οι 25 Ομορφότερες Βιβλιοθήκες του κόσμου! Ποια θα ήθελες να επισκεφτείς;

• Book Cafe
… και άλλα…

Πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην 5η Συνάντηση Φιλαναγνωσίας

Το επόμενο Σάββατο, αξίζει να δώσετε το παρών μαζί με το παιδί σας  στην 5η Συνάντηση Φιλαναγνωσίας της Σχολής Χατζήβεη και να περάσετε μια ξεχωριστή δημιουργική μέρα με οδηγό …το βιβλίο και να αποκτήσετε  αναγνωστική συνείδηση!

Όλες οι εκδήλωσεις έχουν ελεύθερη είσοδο, ενώ εργαστήρια χρειάζονται δήλωση συμμετοχής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στις εργαστήρια πρέπει να καλέσετε  στη Γραμματεία του Σχολείου στο τηλέφωνο 2102511371 ενώ για το Γονέων Café πατήστε πατήστε εδώ

Σχολή Χατζήβεη-Νηπιαγωγείο-Δημοτικό

Αδάνων 17, Ν.Φιλαδέλφεια

210 2511371