Αρχική Νέα 6 Μαϊου: Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

6 Μαϊου: Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Μπορεί η χώρα μας να βρίσκεται σήμερα σε εκλογικό πυρετό... παρ' όλα αυτά, καλό είναι να διατηρούμε την αίσθηση του χιούμορ μας υψηλά, κάτι στο οποίο βέβαια ο ελληνικός λαός κατέχει υψηλή βαθμολογία.
Σήμερα, λοιπόν, που εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου και εμείς οφείλουμε να αναζητήσουμε όλες τις πιθανές πηγές γέλιου όχι μόνο για να τιμήσουμε την ημέρα, αλλά κυρίως για να φτιάξουμε τη διάθεσή μας και κατ' επέκταση να κάνουμε καλό στην υγεία μας.

Ιστορικά η συγκεκριμένη ημέρα ξεκίνησε να εορτάζεται στην Ινδία το 1998 με πρωτοβουλία του Δρ. Μαντάν Κατάρια, ο οποίος πιστεύει στις θεραπευτικές ιδιότητες του γέλιου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου εξαπλώθηκε από το 1995 με τα Laughter Clubs (Ομάδες γέλιου) στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία και τις σκανδιναβικές χώρες και έκτοτε γιορτάζεται κάθε πρώτη Κυριακή του Μαΐου.

Ο ιδρυτής της Παγκόσμιας Ημέρας Γέλιου δρ. Μαντάν Κατάρια σημειώνει: «Οι πολεμικές αναμετρήσεις στον κόσμο είναι αντανάκλαση του εσωτερικού πολέμου που διεξάγεται στα μυαλά των ανθρώπων. Η αιτία που δεν γελάμε πολύ σήμερα είναι επειδή δεν κατανοούμαι την αληθινή σημασία του γέλιου. Το γέλιο δεν είναι μόνο διασκέδαση και χαβαλές, αλλά και έκφραση της ευτυχίας, που μπορεί να έλθει μόνο αν κατανοήσουμε τον σκοπό της ζωής»

Στον εορτασμό περιλαμβάνονται ασκήσεις γιόγκα με άφθονο γέλιο, πορείες ειρήνης και συγκεντρώσεις σε πλατείες με δραστηριότητες γέλιου!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.