6 αλήθειες που ισχύουν για όλες τις μαμάδες

Η μητρότητα είναι το μεγαλύτερο αγαθό στη ζωή μιας γυναίκας, και συγχρόνως ο πιο δύσκολος ρόλος που καλείται να αναλάβει.

Υπάρχουν στιγμές που νιώθετε ευγνωμοσύνη και άλλες που τα προβλήματα είναι τόσα πολλά, ώστε ξεχνάτε πόσο τυχερή είστε που έχετε στη ζωή σας αυτό το δώρο. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν μερικές αλήθειες που ισχύουν για όλες τις μανούλες σε όλες τις εποχές:

Το σπίτι σας δεν αντικατοπτρίζει τις γονεϊκές σας ικανότητες. Μη βρεθείτε προ εκπλήξεως εάν χτυπήσει το κουδούνι χωρίς να το περιμένετε. Καλωσορίστε τους φίλους ή συγγενείς σας, χωρίς να ζητήσετε συγγνώμη για την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι. Δείξτε τους ότι είστε αληθινή. Δεν έχει σημασία πόσο τακτοποιημένο είναι ένα σπίτι, αλλά πόσο ικανή μητέρα είστε για τα παιδιά σας.

Μην αισθάνεστε άβολα με τα ξεσπάσματα του παιδιού. Σε όλα τα παιδάκια έχει συμβεί να αρχίζουν να φωνάζουν και να συμπεριφέρονται αλλόκοτα όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους. Οι περισσότερες μανούλες ντρέπονται για τη συμπεριφορά του παιδιού τους. Αντ’ αυτού, πρέπει να μην το κρίνουν και να προσπαθούν με όμορφο τρόπο να το ηρεμήσουν.

Σας διακατέχει τεράστια κούραση. Ο ρόλος της μητέρας είναι ο πιο απαιτητικός που θα κληθείτε ποτέ να αναλάβετε. Μη πτοείστε! Πιείτε έναν καφέ, ένα τσάι ή ο,τιδήποτε άλλο σας κρατάει σε εγρήγορση και συνεχίστε το δύσκολο «έργο» σας.

Θα κάνετε λάθη. Τα λάθη συμβαίνουν, δεν μας καθορίζουν. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να διδαχθούμε από αυτά, να προχωρήσουμε μπροστά και να προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτερες την επόμενη φορά.

Επικοινωνήστε στο ίδιο μήκος κύματος με τα παιδιά. Κοιτάξτε τα στα μάτια όταν σας μιλούν και μάθετε να αγαπάτε τα ίδια πράγματα με εκείνα. Είναι εύκολο σε τέτοια εποχή, όπου κυριαρχούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η άμεση επικοινωνία να χαθεί. Για το λόγο αυτό, δημιουργήστε στιγμές με το παιδί σας όπου θα μπορείτε να μείνετε ανεπηρέαστοι από τον κοινωνικό θόρυβο.

Δεν υπάρχει η τέλεια μητέρα… αλλά η πραγματική μητέρα, η οποία είναι γενναία, επίμονη, αστεία, συγκινημένη, κουρασμένη, κλαίει, ελπίζει, αγαπάει… Η πραγματική μαμά είναι καταπληκτική, απλά και μόνο επειδή είναι μαμά!

Υπάρχουν εκατομμύρια διαφορετικοί χαρακτήρες γονιών.
Υπάρχουν εκατομμύρια διαφορετικοί τρόποι για να μεγαλώσει ένα παιδί.
Υπάρχουν εκατομμύρια διαφορετικά «μονοπάτια» στη διαδρομή για την εξέλιξη.
Αλλά όταν πρόκειται για την ανατροφή του παιδιού σου, δεν είναι τίποτα πιο σημαντικό από τις ανάγκες του μωρού σου.

PAMPERS. ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΥΠΝΟ & ΠΑΙΧΝΙΔΙ