Αντηλιακά προσώπου: ο καθημερινός μας σύμμαχος κατά της πρόωρης γήρανσης

woman moisturizerΜην περιμένετε να πάτε στην παραλία για να λάβετε δραστικά μέτρα προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία. Στην Ελλάδα ο ήλιος μας δείχνει από πολύ νωρίς τα “δόντια” του, υπενθυμίζοντάς μας να μην βγαίνουμε από το σπίτι πριν εφαρμόσουμε το κατάλληλο αντηλιακό στο πρόσωπό μας.

  • Υπάρχουν δύο τύποι υπεριώδους ακτινοβολίας που φτάνουν στη Γη: οι ακτίνες UVB που προκαλούν τα ηλιακά εγκαύματα και οι ακτίνες UVA που έχουν μακροπρόθεσμα πιο βλαβερές συνέπειες για το δέρμα, όπως η πρόωρη γήρανση και ο καρκίνος του δέρματος.
  • O δείκτης αντηλιακής προστασίας SPF αντιπροσωπεύει το βαθμό προστασίας που προσφέρει ένα καλλυντικό προϊόν έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας UVB. Αναφέρεται στο χρονικό διάστημα που μπορείτε να εκτεθείτε στον ήλιο, προτού να γίνουν ορατά τα σημάδια από την έκθεση. Για παράδειγμα, SPF 15 σημαίνει ότι αν περάσουν 15 λεπτά έκθεσης στον ήλιο, η ακτινοβολία που θα δεχτείτε θα είναι σαν να έχετε εκτεθεί για ένα λεπτό.
  • Η εφαρμογή πρέπει να γίνεται 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο. Ο χρόνος αυτός δίνει τη δυνατότητα στο φίλτρο (SPF) του αντηλιακού να απορροφηθεί από το δέρμα και να μας δώσει την απαραίτητη προστασία που χρειαζόμαστε. Η προστασία της αντηλιακής κρέμας προσώπου διαρκεί 2-3 ώρες κι έπειτα πρέπει να γίνεται εκ νέου εφαρμογή.

Βρήκαμε και σας προτείνουμε τα πιο αποτελεσματικά αντηλιακά που θα χαρίσουν προστασία αλλά και φροντίδα στην επιδερμίδα σας:

Creme Delicieuse Visage SPF 30 NUXE SUN1. Κρέμα Προσώπου NUXE Delicious Cream – Υψηλή Προστασία SPF30

Η αντηλιακή κρέμα προσώπου NUXE Delicious Cream for Face έχει κρεμώδη υφή και προσφέρει διπλή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB. Ιδανική για το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου, απορροφάται εύκολα και αφήνει το δέρμα απαλό και λείο. Χάρη στη σύνθεσή της που βασίζεται σε ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά κατά των ελεύθερων ριζών, βοηθά στην καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης και της φωτογήρανσης. Έχει λεπτή υφή που επιτρέπει την ομοιόμορφη εφαρμογή και είναι ανθεκτική στο νερό.

apivita_suncare_spf30_normal-dry2. Κρέμα Προσώπου Apivita για Κανονικές-Ξηρές Επιδερμίδες – Υψηλή Προστασία SPF30

Η αντηλιακή κρέμα Apivita Suncare με SPF 30 και UVA 16 προσφέρει αποτελεσματική προστασία από την UVA και UVB ακτινοβολία με φωτοσταθερό συνδυασμό φίλτρων και θαλάσσια λεβάντα, ενυδάτωση και αποκατάσταση της φυσικής υγρασίας της επιδερμίδας με πρόπολη1, υαλουρονικό οξύ και πανθενόλη, προστασία από τη φωτογήρανση και τις ελεύθερες ρίζες με λυκοπένιο και Βιταμίνη Ε και ενίσχυση της άμυνας της επιδερμίδας.

ffffjpg3. Κρέμα Προσώπου CC Carroten – Υψηλή Προστασία SPF50

Με προηγμένο σύστημα προστασίας UV balance, με φωτοσταθερά φίλτρα ευρέως φάσματος UVA/UVB, που προφυλάσσει την επιδερμίδα από τα ηλιακά εγκαύματα. Με τελευταίας γενιάς μεταλλικά χρωστικά στοιχεία, τα οποία διορθώνουν το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας, αφού καλύπτουν τους περισσότερους τύπους δυσχρωμιών & ατελειών του δέρματος (φακίδες, πανάδες, σκούρες κηλίδες), παρέχοντας ένα ορατά βελτιωμένο αποτέλεσμα. Απορροφάται γρήγορα και αφήνει ματ όψη στην επιδερμίδα.

Photoderm MAX ultra fluide cr T40ml4. Κρέμα Προσώπου BIODERMA Photoderm MAX ULTRA FLUIDE – Μέγιστη Προστασία SPF50+

Προστατεύει το DNA των κυττάρων, ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας του δέρματος και προλαμβάνει τη φωτογήρανση, προσφέροντας έτσι την καλύτερη εσωτερική προστασία κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο. Η νέας γενιάς υφή της ρευστοποιείται όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα (second-skin) οδηγώντας σε ομοιογενή κατανομή των φίλτρων και βέλτιστη προστασία. Είναι ιδανική για το μικτό ή λιπαρό δέρμα και χαρίζει άμεσα ένα ματ αποτέλεσμα.

LP15540_large5. Κρέμα Προσώπου Anthelios Aquagel – Υψηλή Προστασία SPF 30

To Anthelios Aquagel SPF 30 είναι ιδανικό για το ευαίσθητο στον ήλιο δέρμα. Είναι κατάλληλο ακόμα και για το αλλεργικό στον ήλιο δέρμα. Ενυδατώνει την επιδερμίδα και την προστατεύει από τα ηλιακά εγκαύματα και από ερεθισμούς που προκαλούνται από τις ακτίνες UV. Iδανικό για καθημερινή χρήση.

VP17792_rec_main6. Κρέμα Προσώπου Vichy Capital Soleil – Υψηλή Προστασία SPF 50

Με το Capital Soleil SPF 50 με χρώμα και ματ αποτέλεσμα η επιδερμίδα προστατεύεται αποτελεσματικά, ενώ άμεσα και μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται η ιδανική επιδερμίδα. Χάρη στην ενισχυμένη προστασία από τις μακρές UVA εξασφαλίζει την ποιότητα της επιδερμίδας και ένα υγιές, λαμπερό μαύρισμα.