6 ασκήσεις γραφείου που θα ανακουφίσουν το παιδί κατά την τηλεκπαίδευση (εικόνες)

Παραπάνω από ένας μήνας έχει περάσει από τότε που το lockdown έκλεισε και τα σχολεία, όμως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι για όλους πολύ πιο δύσκολα και απαιτητικά, αφού μικροί και μεγάλοι καλούμαστε να περνάμε ατελείωτες ώρες καθημερινά μπροστά σε μία οθόνη.

Αυτό, καθώς είναι εντελώς «ξένο» για το σώμα και τον οργανισμό των παιδιών μας, έχει επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στη στάση του σώματός τους, αλλά και στη συνολική υγεία τους, αφού πολύ συχνά ακόμα τα μικρά μας να παραπονιούνται, ότι πονάει το κεφάλι τους και τσούζουν τα μάτια τους. Τα καλά νέα είναι, ότι οι διακοπές των Χριστουγέννων δεν αργούν. Μέχρι τότε, όμως, είναι σημαντικό να θυμίζουμε στα παιδιά καθημερινά να κάνουν τις παρακάτω ασκήσεις που προτείνει το Kids Yoga Stories, οι οποίες θα ανακουφίσουν το μυοσκελετετικό τους σύστημα, ακόμα και κατά την διάρκεια της τηλεκπαίδευσης:

Διαβάστε ακόμα: 5 συμβουλές για να μην επιβαρύνεται η όραση των μαθητών που παρακολουθούν τηλεκπαίδευση

Στάση Βάρκα

Το παιδί κάθεται στην καρέκλα, τεντώνοντας τα πόδια του ψηλά στον αέρα, έτσι ώστε να σχηματίζουν το γράμμα V με το σώμα του. Με τα χέρια του κρατά τα πλαϊνά της καρέκλας για να στερεώνεται. Η πλάτη πρέπει να παραμείνει ολόισια και το στήθος ανοιχτό. Ας παραμείνει το παιδί σε αυτή τη στάση για 10 δευτερόλεπτα και ας την επαναλάβει 5 φορές.

Στάση Καμήλα

Το παιδί κάθεται στην άκρη του καθίσματος, με τις πατούσες να πατούν στο πάτωμα και τα πόδια ενωμένα. Με τα χέρια στερεώνεται στα πλαϊνά του καθίσματος. Τεντώνει προς το έξω το στήθος και τραβά προς τα πάνω το κεφάλι, ενώ την ίδια ώρα πιέζει προς τα κάτω τους ώμους. Σιγά σιγά τα χέρια ας μετακινηθούν στην πλάτη του καθίσματος και ο πισινός ας σπρώξει προς τα έξω, ενώ οι ώμοι γέρνουν προς τα πίσω. Στόχος είναι ο κορμός να σχηματίσει ένα τόξο, με το βλέμμα να κοιτάζει στο ταβάνι.

Στάση Γάτα

Με τη στάση αυτή, το παιδί κάνει την ακριβώς αντίθετη κίνηση από την προηγούμενη. Από καθιστή θέση, με τις πατούσες στο πάτωμα, το παιδί κάνει καμπύλη με τον κορμό σπρώχνοντας τους ώμους προς τα μέσα, κοιτάζοντας προς τα κάτω και τεντώνοντας τη σπονδυλική στήλη προς τα έξω.

Στάση Καρέκλα

Το παιδί κάθεται στην άκρη της καρέκλας, με τις πατούσες στο πάτωμα και τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά. Με λυγισμένα γόνατα και ευθεία σπονδυλική στήλη τεντώνει τα χέρια και τον κορμό προς τα πάνω και ενώνει τις παλάμες, κοιτάζοντας ψηλά. Ο ποπός ανασηκώνεται και το παιδί πρέπει να μείνει σε αυτή τη στάση για μερικά δευτερόλεπτα.

Στάση Παιδί

Το παιδί κάθεται πίσω στην καρέκλα και αργά λυγίζει τον κορμό προς το πάτωμα, ακουμπώντας τις παλάμες στο πάτωμα. Μένει στη στάση αυτή για μερικά δευτερόλεπτα παίρνοντας βαθιές ανάσες.

Στάση Μπαλωματή

Το παιδί διπλώνει τα πόδια πάνω στο κάθισμα και ενώνει τις πατούσες, με την πλάτη τεντωμένη και τους ώμους προς τα πάνω. Μένει έτσι για μερικά δευτερόλεπτα.

Πηγή: kidsyogastories.com