Αρχική InfoMommy Νέα 6 διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα της διασποράς γίνονται γραμματόσημα

6 διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα της διασποράς γίνονται γραμματόσημα

16185868_13123538.limghandlerΤη επόμενη φορά που θα στείλετε κάποιο γράμμα ή κάποιο ταχυδρομικό πακέτο αντί για τα κλασσικά γραμματόσημα προτιμήστε την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Διακεκριμένες Ελληνικές Προσωπικότητες», που περιλαμβάνει έξι γραμματόσημα.

Ο συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο καθηγητής - ερευνητής βιολογίας, περιβάλλοντος και μηχανολογίας Αριστείδης Α.Ν. Πατρινός, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «The Dow Chemical Company» Ανδρέας Ν. Λιβέρης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της 20th Century Fox Δημήτρης Ν. Γιαννόπουλος, ο δημοσιογράφος - παρουσιαστής Νίκος Α. Αλιάγας και το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελούν τα έξι θέματα που θα απεικονίζονται στα νέα γραμματόσημα.

10d0be8cafb619dd4f0ecb772de063e5Τα τελευταία χρόνια, τα ΕΛΤΑ συνηθίζουν να παρουσιάζουν επετειακές και αναμνηστικές σειρές γραμματοσήμων που απεικονίζουν ακόμη και πρόσωπα που βρίσκονται εν ζωή. Το 2004 είχε διακοπεί η διάθεση του γραμματοσήμου που απεικόνιζε τον Λεωνίδα Σαμπάνη, με κατεπείγουσα εντολή των EΛTA. H απόφαση είχε ληφθεί μετά την αφαίρεση του χάλκινου μεταλλίου από τον έλληνα αρσιβαρίστα, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχρινός δήλωσε «Η μοναδικότητα αυτής της σειράς έγκειται στο ότι τα απεικονιζόμενα πρόσωπα είναι παρόντα. Στην ιστορία του ελληνικού ταχυδρομείου κάτι αντίστοιχο δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Αυτή η ιδιαιτερότητα ενισχύει και τη φιλοτελική αξία της σειράς. Σε αυτή τη μεταβατική φάση της χώρας δίνουμε ένα μήνυμα ανταπόκρισης στις τρέχουσες συνθήκες. Κάθε Έλληνας τους εξωτερικού, με τον τρόπο του είναι ένας καλός πρέσβυς της Ελλάδας και αυτή την περίοδο έχουμε ανάγκη από την ενίσχυση της ελπίδας για το αύριο».

aliagas 3Τα γραμματόσημα επιμελήθηκε η Ανθούλα Λύγκα και κυκλοφορούν ήδη από τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ θα διατίθενται από τα ταχυδρομικά καταστήματα έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2014, εκτός εάν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις σειρές θα διατίθενται από τα ταχυδρομικά καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.