Αρχική InfoMommy Συμβουλές 6 λάθη που δεν ξέρετε ότι κάνετε όταν πλένετε τα ρούχα

6 λάθη που δεν ξέρετε ότι κάνετε όταν πλένετε τα ρούχα

Συντακτ_130509202845

Μπορεί το να βάλει κάποιος πλυντήριο να φαντάζει η πιο εύκολη και απλή δουλειά του κόσμου! Κι όμως δεν είναι...Τουλάχιστον αν θέλουμε τα ρούχα μας αφενός να καθαρίσουν καλά και αφετέρου να βγουν όπως μπήκαν...όσο αφορά το χρώμα, το μέγεθος, την υφή..

Εδώ συγκεντρώσαμε 6 σημαντικά λάθη που κάνουμε στο πλύσιμο των ρούχων και οι περισσότεροι δεν ξέρουμε ότι τα κάνουμε!

1)Διαχωρίζουμε μόνο τα ανοιχτόχρωμα από τα σκουρόχρωμα! Και μετά απορούμε γιατί τα ρούχα δεν διατηρούν το αρχικό χρώμα τους. Το σωστό είναι να διαχωρίζουμε τα ρούχα χρωματικά όσο περισσότερο γίνεται. Το ίδιο είναι καλό να συμβαίνει και με τις υφές, προκειμένου να μην χαλάνε τα ρούχα αλλά και σε όλες τις δυνατές κατηγορίες που μπορεί να χωρίζονται (π.χ τα τζιν μαζί, τα πολύ βρωμικά ρούχα μόνα τους κ.ο.κ). Με αυτό τον τρόπο τα ρούχα θα διατηρηθούν πολύ περισσότερο.

2)Το να στεγνώσουν τα ρούχα φυσικά, στον ήλιο και τον αέρα είναι το καλύτερο. Αν όμως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, χρησιμοποιήστε το στεγνωτήριο αλλά μην κάνετε το λάθος να το υπερφορτώνετε. Επίσης, καλό είναι να τα βγάζετε αμέσως μόλις στεγνώσουν ώστε να μην τσαλακωθούν πάρα πολύ.

3)Δεν καθαρίζετε το φίλτρο του πλυντηρίου.Το φίλτρο πρέπει να καθαρίζεται , ειδικά αν έχετε παρατηρήσει ότι το πλυντήριο αργεί παραπάνω από το κανονικό.Επίσης, είναι καλό είναι να πλένετε το πλυντήριό σας μία φορά το χρόνο. Με μία βούρτσα πλύντε το εσωτερικό του πλυντηρίου και μετά βάλτε μια κανονική πλύση με κενό τον κάδο προκειμένου να απολυμανθεί η συσκευή.

4)Αφήνετε ανοιχτά τα φερμουάρ. Τα ανοιχτά φερμουάρ ρούχων μέσα στο πλυντήριο μπορούν να προκαλέσουν ζημιά σε ευαίσθητα ρούχα. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα βάλετε πλυντήριο φροντίστε να έχετε κλείσει τα φερμουάρ!

5)Έχουμε την τάση τα καινούργια ρούχα να τα πλένουμε μαζί με τα υπόλοιπα. Κι όμως είναι σοβαρό λάθος. Κάποια ρούχα -ακόμη και αν δεν το περιμένουμε- ξεβάφουν γι' αυτό πριν τα βάλετε στο πλυντήριο καλό είναι να δοκιμάσετε πρώτα αν ξεβάφουν.

6) Οι κάλτσες πρέπει να μπαίνουν πρώτες στο πλυντήριο! Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- τις βάζουμε όπως να ναι! Αν όμως παρατηρείτε κάθε φορά ότι ...χάνονται μην απορείτε!Αυτό σημαίνει ότι δεν τοποθετούνται σωστά. Βάλτε πρώτα τις κάλτσες στον κάδο και μετά τα υπόλοιπα άπλυτα ρούχα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.