6 λάθη που κάνεις στην καθαριότητα του σπιτιού!

“Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά” λέει ο σοφός λαός και κάθε νοικοκυρά που σέβεται τον εαυτό της, τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τη δύσκολη και απαιτητική δουλειά της γενικής καθαριότητας του σπιτιού. Μήπως και εσείς ανήκετε στη κατηγορία όσων μαμάδων παραπονιούνται ότι ενώ καθαρίζουν το σπίτι το πρωί της Κυριακής, το απόγευμα της Τρίτης θέλει πάλι καθάρισμα; Αν ναι, τότε μάλλον κάνετε κάτι λάθος στον τρόπο με τον οποίο καθαρίζετε. Επειδή θέλουμε να σας “λύσουμε” τα χέρια και να σας δώσουμε την ευκαιρία να απολαμβάνετε τα Σαββατοκύριακά σας παίζοντας με τα πιτσιρίκια, συλλέξαμε όλα τα λάθη που κάνουμε στον καθαρισμό του σπιτιού και σας τα παρουσιάζουμε για να μην τα ξανακάνετε!

1. Ψεκάζετε απευθείας όλες τις επιφάνειες

Η σκόνη είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα στο σπίτι. Το λάθος που κάνουμε σχεδόν όλες οι νοικοκυρές είναι να ψεκάζουμε τις σκονισμένες επιφάνειες απευθείας με το καθαριστικό. Κι όμως αυτή κίνηση είναι πέρα για πέρα λάθος. Ο λόγος; Μα φυσικά εξαιτίας των καταλοίπων που αφήνουν τα καθαριστικά στις επιφάνειες με αποτέλεσμα να καταστρέφεται η υφή και η όψη τους. Τι πρέπει να κάνουμε; Να ψεκάζουμε το πανί μας με το καθαριστικό! Βέβαια για καλύτερο αποτέλεσμα σας προτείνουμε το κίτρινο πανί γενικής χρήσης Scotch-Brite™ που είναι πολύ ανθεκτικό, υπεραπορροφητικό, στύβεται εύκολα και στεγνώνει γρήγορα, χρησιμοποιείται με όλα τα υγρά καθαρισμού ακόμα και με αυτά που περιέχουν χλώριο  και φυσικά είναι ιδανικό για όλες τις επιφάνειες.

PANI 2+1

2. Κάθε επιφάνεια έχει το δικό της σφουγγάρι  

Κάθε γωνιά του σπιτιού έχει το δικό της καθαριστικό. Άλλο θα κάνει τα πατώματα να αστράφτουν, άλλο θα καθαρίσει τα τζάμια, με άλλο θα πλύνουμε τη μπανιέρα για να φύγουν τα άλατα και άλλο θα ρίξουμε στη λεκάνη για να μην “πιάσει” πουρί. Γιατί λοιπόν να χρησιμοποιούμε το ίδιο σφουγγάρι για όλες τις επιφάνειες; Για παράδειγμα, η πράσινη πλευρά από τα σφουγγάρια προορίζεται για τον πάτο από κατσαρόλες ή για τη σχάρα του γκριλ, ενώ μπορεί να γρατζουνίσει πλαστικά, κεραμικά ή μεταλλικά σκεύη. Εμείς εμπιστευόμαστε τα σφουγγάρια Scotch-Brite™  που μας έχουν “λύσει” τα χέρια. Για παράδειγμα, το πολύ δυνατό πράσινο σφουγγάρι ScotchBrite μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον πάτο από κατσαρόλες ή στη σχάρα του γκριλ ενώ το μπλε σφουγγάρι ScotchBrite είναι κατάλληλο για ευαίσθητες επιφάνειες, κρύσταλλα και ποτήρια καθώς δεν χαράζει, δεν ξεφτίζει και δεν σκουριάζει. Για να διαρκέσει περισσότερο μετά από κάθε χρήση, ξεπλένουμε και στύβουμε καλά.

buisauudtm

Για το μπάνιο έχουμε το  λευκό σφουγγάρι Scotch-Brite™. Είναι  ιδανικό για τις ευαίσθητες επιφάνειες  του μπάνιου που χρειάζονται ειδική φροντίδα στο καθάρισμα. Δεν χαράζει και κάνει τα πλακάκια, τα μάρμαρα και τα είδη υγιεινής να λάμπουν.

NN000224513 Scotch-BriteÔäó +ú¤å++¤à+¦+¦+¼¤ü+¦ +ø+Á¤à+¦¤î +¦+¦+¦ ¤ä++ +£¤Ç+¼+¢+¦++, +ö+Á+¢ +º+¦¤ü+¼+Â+Á+¦_P

Και επειδή όπου υπάρχουν παιδιά υπάρχουν και δαχτυλιές σε τοίχους και πόρτες εμείς σας έχουμε τη λύση προκειμένου να τις αφαιρέσετε στο άψε σβήσε. Με τη μαγική γόμα  Scotch-Brite™ Super Cleaner θα απαλλαγείτε από λεκέδες και σημάδια στα πλακάκια, το πάτωμα, τις πόρτες και τους τοίχους με μόλις μια κίνηση. Λειτουργώντας σαν γόμα, το βρέχετε με λίγο νερό και  με τη λευκή πλευρά αφαιρείτε τα σημάδια ενώ με την μπλε καθαρίζετε τα υπολείμματα.

NN000224463 Scotch-BriteÔäó +£+¦+¦+¦+¦+« +ô¤î+++¦ Super Cleaner_P

3. Δεν πλένετε τα σφουγγάρια και τα πανάκια καθαρισμού σας

Τα σφουγγάρια πρέπει να απολυμαίνονται μία με δύο φορές την εβδομάδα σε διάλυμα με χλωρίνη και νερό ή στο πλυντήριο πιάτων.  Εναλλακτικά μπορείτε να γεμίσετε ένα μπολ με ξύδι και νερό και να αφήσετε μέσα σε αυτό το μείγμα τα σφουγγάρια σας για τουλάχιστον ένα τέταρτο. Έπειτα ανοίγετε το φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία και τοποθετήστε μέσα τα σφουγγάρια. Αντίστοιχα, τα ξεσκονόπανα και τα πανιά καθαρισμού πρέπει να πλένονται τακτικά στο πλυντήριο και η σκούπα σας πρέπει να απολυμαίνεται , απορροφώντας την σκόνη με την ηλεκτρική και μουλιάζοντάς το βουρτσάκι σε νερό με χλωρίνη. Εμείς εμπιστευόμαστε τα πράσινα σφουγγάρια Scotch-Brite™ με αντιβακτηριδιακή προστασία στο σπόγγο που έχουν ειδικό αφρώδες που περιορίζουν την ανάπτυξη βακτηριδίων και στο εσωτερικό του, ενώ έχουν μεγάλη διάρκεια και απορροφητικότητα.

750-500

4. Δεν φοράτε γάντια

Οι  δουλειές του σπιτιού και ειδικά όσες αφορούν στη χρήση νερού και απορρυπαντικών αφυδατώνουν και ξηραίνουν τα χέρια.  Για να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι όλα τα καθαριστικά περιέχουν συστατικά και ουσίες οι οποίες όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα των χεριών μας δρουν καταστροφικά.  Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να προστατεύουμε τα χέρια μας  με τη χρήση γαντιών. Αποφεύγουμε τα καουτσούκ ή τα γάντια λάτεξ και επιλέγουμε αυτά που έχουν βαμβακερή επένδυση.

ΓΑΝΤΙΑ-ΚΟΥΖΙΝΑΣ-S Έχουμε τα γάντια Scotch-Brite™  για την κουζίνα σε ροζ χρώμα με επένδυση από 100% βαμβάκι, με υπέροχο άρωμα λεμόνι ενώ  για τις υπόλοιπες δουλειές του νοικοκυριού επιλέγουμε τα γάντια Scotch-Brite™  γενικής χρήσης με ενισχυμένο υλικό για μεγαλύτερη αντοχή.

ΓΑΝΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ S

5. Δεν σκουπίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις

Σκουπίζοντας σωστά θα έχετε σπίτι απαλλαγμένο από τη σκόνη για περισσότερο διάστημα. Όταν σκουπίζουμε θα πρέπει να μην το κάνουμε μόνο προς μια κατεύθυνση αλλά να σκουπίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Μπορούμε είτε να κινούμε την σκούπα πάνω-κάτω ή να σκουπίζουμε όλο τον χώρο προς τη μια κατεύθυνση και στη συνέχεια να αλλάζουμε κατεύθυνση σκουπίζοντας προς την αντίθετη μεριά.

NN900131149 Scotch-BriteÔäó +ú+¦++¤ì¤Ç+¦ Colori +++Á +º+++¢¤ä¤ü¤î +ú¤Ç+Á+»¤ü¤ë+++¦ +ª++¤ì+¥+¦+¦_P

Για τους εσωτερικούς χώρους επιλέξτε μία σκούπα Scotch-Brite™  με λεπτές τρίχες και ειδική επεξεργασία στο τελείωμα της τρίχας ώστε να συγκρατεί τη σκόνη ενώ για τους εξωτερικούς χώρους, χρειάζεστε μία σκούπα Scotch-Brite™  με πιο σκληρές τρίχες για να καθαρίζει αποτελεσματικά  και σε βάθος ακόμα και τα πιο δύσκολα σημεία από τρίχες, σκόνες και άλλα παρόμοια σκουπίδια.

Scotch-Brite_P

6.  Το συχνό σφουγγάρισμα είναι εχθρός του ξύλινου πατώματος

Η αλήθεια ειναι οτι το ξύλινο πάτωμα στο σπίτι δίνει άλλη αίσθηση. Δυστυχώς όμως είναι ευαίσθητο με αποτέλεσμα να παρατηρούνται συχνα φθορές και γρατζουνιές. Ξέρετε ότι το ξύλινο πάτωμα μπορεί να φθαρεί από τα υγρά καθαρισμού γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί όταν το καθαρίζουμε; Προτείνουμε να το σκουπίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα και να κάνουμε στεγνό σφουγγάρισμα με ένα πανί. Εμείς επιλέγουμε τη Scotch-Brite™ Σφουγγαρίστρα Μικροϊνών που είναι εξαιρετικά απορροφητική, καθώς μπορεί να απορροφήσει 7 φορές το βάρος της και πολύ αποτελεσματική διότι χάρη στη δομή των μικροϊνών απομακρύνει πολύ περισσότερη σκόνη και βρωμιά από το πάτωμα καθώς σφουγγαρίζετε και τη συγκρατεί στην επιφάνειά της. Την προτιμάμε γιατί συνδυάζει δύο χρήσεις! Βρεγμένη είναι  ιδανική για  να σφουγγαρίσουμε ενώ στεγνή  είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για να γυαλίσουμε  και να καθαρίσουμε το ξύλινο πάτωμα από τη σκόνη.Πριν τη χρήση δοκιμάστε σε μια μικρή επιφάνεια για έλεγχο της καταλληλότητάς τους.

ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΑ-ΜΙΚΡΟΙΝΩΝ

Ακολουθήστε τα προϊόντα Scotch-Brite™   στη σελίδα Facebook για συμβουλές και πολλές εκπλήξεις!