Αρχική InfoMommy Σχέσεις 6 λόγοι που οι καβγάδες στα ζευγάρια συνήθως δεν οδηγούν πουθενά

6 λόγοι που οι καβγάδες στα ζευγάρια συνήθως δεν οδηγούν πουθενά

thumbnailΈχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι περισσότεροι καβγάδες ανάμεσα στα ζευγάρια συνήθως δεν οδηγούν πουθενά; Γιατί οι συντροφικοί καβγάδες περιστρέφονται συνήθως γύρω από τα ίδια θέματα και έχουν πάντα την ίδια κατάληξη; Όχι, ο λόγος δεν είναι ότι και οι δύο σύντροφοι είναι εγωιστές και ξεροκέφαλοι και θέλουν να γίνεται μόνο το δικό τους. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι ανεπίλυτες συγκρούσεις δεν αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των ανθρώπων που δεν ξέρουν να συμβιβάζονται και να υποχωρούν. Αντίθετα, αποτελούν τη μάστιγα των περισσότερων ζευγαριών, όσο καλοπροαίρετα ή αγαπημένα κι αν είναι -κατά τα άλλα- τα μέλη που το αποτελούν.

Γράφει η Ζωή Στραβοπόδη, Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Κατά τη δική μου άποψη, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες των ανεπίλυτων συγκρούσεων είναι το με τις συμπεριφορές που υιοθετούμε όταν θυμώνουμε, το συναίσθημά μας και ο τρόπος που αυτό εκφράζεται είναι τόσο ισχυρά που το περιεχόμενο του λόγου μας σταματά να ακούγεται! Κάτι που ίσως οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε ήδη, είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της επικοινωνίας μας δεν αποτελείται από αυτά που λέμε αλλά από αυτά που κάνουμε (κάποιοι ερευνητές, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι το ποσοστό της μη-λεκτικής επικοινωνίας στη μεταφορά μηνυμάτων προς τους άλλους αγγίζει το 96%!).

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.