6 νέες παιδικές θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δείτε στην επόμενη έξοδο με τα παιδιά!

Νέες θεατρικές παραγωγές έχουν κάνει δυναμικά την εμφανισή τους στον χώρο του παιδικού θεάτρου με την έναρξη της νέας χρονιάς. Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 6 νέες παιδικές θεατρικές παραστάσεις που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε με τους λιλιπούτειους θεατρόφιλους. Πρόκειται για ενδιαφέρουσες, εκπαιδευτικές, διαδραστικές, διασκεδαστικές ή παραμυθένιες παραστάσεις για παιδιά κάθε ηλικίας που ανοίγουν αυλαία και διηγούνται επί σκηνής ξεχωριστές ιστορίες.

“Το δέντρο που αγαπούσε” στο Θέατρο Τρένο στο Ρουφ

Η θεατρική ομάδα ΒίΔα παρουσιάζει την παράσταση «Το δέντρο που αγαπούσε» στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ κάθε Κυριακή στις 15.30.

Η υπόθεση της παράστασης:

Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος;  Δύο κορίτσια γνωρίζονται σ’ ένα ταξίδι με το τρένο, γίνονται φίλες κι αρχίζουν να παίζουν. Μέσα από το παιχνίδι μεταμορφώνονται στους ήρωες ενός παραμυθιού, σ’ ένα δέντρο κι ένα αγόρι. Παίζοντας ανακαλύπτουν τα μονοπάτια  της φιλίας, της αγάπης, της προσφοράς, της ενηλικίωσης και της γενναιοδωρίας της φύσης προς τον άνθρωπο. Σ’ αυτή τη διαδρομή όμως έρχονται αντιμέτωπες και με τη φθορά που φέρνει ο χρόνος, την απληστία του ανθρώπου απέναντι στη φύση, τη μοναξιά και τελικά με την ίδια την πραγματικότητα και όλες της τις διακλαδώσεις. Η αλήθεια μπλέκεται με το παραμύθι ενώ το τρένο συνεχίζει το μεγάλο ταξίδι του.

Για παιδιά 6+

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 15:30

Γενική Είσοδος 10€

Θέατρο Τρένο στο Ρουφ 

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

210 5298922 / 6937 604988

“Πάει έρχεται” στο Studio Μαυρομιχάλη

Η παράσταση “Πάει έρχεται” που παρουσιάζεται στο Studio Μαυρομιχάλη από την Artika Theatre Company συνδυάζει μοναδικά θέατρο με ζωντανή μουσική για θεατές από 1,5 ετών.

Η υπόθεση της παράστασης

Ένα ζευγάρι, μία ζωγράφος και ένας μουσικός που παίζει τρομπόνι, ζούνε μαζί στο ίδιο σπίτι και μοιράζονται στιγμές αγάπης, αγωνίας και ξεγνοιασιάς. Τι συμβαίνει όμως όταν ο ένας φεύγει; Ο αποχωρισμός από καθετί αγαπημένο, είτε στην παιδική, είτε στην ενήλικη ζωή μας είναι πάντα δύσκολος. Από βρέφη ακόμα, χρειάζεται να μάθουμε ότι κάθε φορά που η μητέρα, ή άνθρωπος που μας φροντίζει, δεν βρίσκεται στο οπτικό μας πεδίο, δεν εξαφανίζεται για πάντα. Η παράσταση μας μιλάει με απλό τρόπο για τη δυσκολία του αποχωρισμού από το οικείο, το φόβο της μοναξιάς και τη δημιουργική πλευρά της ανεξαρτητοποίησης.

Για παιδιά από 1,5 έτους και πάνω 

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 17:30
Εισιτήρια: 10€ (κανονικό), 8€ (μειωμένο για πολύτεκνες οικογένειες και ομάδες άνω των 15 ατόμων), 5€ (ατέλειες και ανεργία)
Εκπτωτική κάρτα: προαγορά εισιτηρίων από το ταμείο του θεάτρου, και για τις δύο παραστάσεις, στη μειωμένη τιμή των 8€.
Studio Μαυρομιχάλη
Μαυρομιχάλη 134 / Νεάπολη Εξαρχείων

“Δον Κιχώτης” στο Θέατρο Άλφα ΙΔΕΑ

Η εφηβική παράσταση “Δον Κιχώτης” θα παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Άλφα ΙΔΕΑ. Οι πέντε ηθοποιοί, επηρεασμένοι από την ισπανική κουλτούρα, με όπλο την αθωότητα, τη σωματικότητα, τον λόγο, τη μουσική και τη φαντασία τους, άλλοτε ως ρόλοι και άλλοτε ως αφηγητές, μοιράζονται μαζί μας την ιστορία του ονειροπόλου ιδαλγού από τη Μάντσα. Σε μια εποχή που όλα αναθεωρούνται και επανατοποθετούνται, οι κωμικοτραγικές φιγούρες του Δον Κιχώτη και του Σάντσο Πάντσα είναι επίκαιρες όσο ποτέ. Η πορεία του Δον Κιχώτη είναι η πορεία του ανθρώπου για την αναζήτηση της ψυχής του. Θυσιάζει το υλικό και το πρόσκαιρο, για το πνευματικό και το αιώνιο.

Για παιδιά 12+

Πότε: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19:00

Εισιτήρια: 12€ κανονικό | 10€ φοιτητικό – άνω των 65 | 5€ ανέργων-ατέλειες
Θέατρο Άλφα Ιδέα

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51, Πολυτεχνείο

210-5238742, 210-5221444

“Σαν παιδιού φαντασία” στο Θέατρο Ριάλτο

Η παιδική θεατρική παράσταση “Σαν παιδιού φαντασία” παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στο Θέατρο Ριάλτο. Οι ηθοποιοί το μόνο που σας υπόσχονται είναι να μην θέλετε να τους αφήσετε λεπτό από το βλέμμα σας!

Η υπόθεση της παράστασης:

Ο Οδυσσέας και η Αριάδνη αντιπροσωπεύουν το κάθε παιδί όπου μέσα από την παράσταση θα διασκεδάσει, θα συνεργαστεί με τους ήρωες του έργου, αλλά πάνω από όλα θα αντιμετωπίσει τους φόβους του, θα ανακαλύψει το θάρρος μέσα του, θα εμπλουτίσει τη συναισθηματική του νοημοσύνη και θα έρθει σε επαφή με την γενικότερη έννοια της απώλειας, η οποία προσεγγίζεται με τρόπο που αρμόζει σε αυτήν την ηλικία και χωρίς να θέτει προβληματισμούς που τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν. Η παράσταση αποτελεί εργαλείο στα χέρια του γονιού & του εκπαιδευτικού για την προσέγγιση αυτού του θέματος.  Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν ήρωες και πλάσματα από την Ελληνική μυθολογία, την Ελληνική μας παράδοση αλλά και νέους φανταστικούς ήρωες. 

Για παιδιά 5+

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 12:00 μέχρι 17 Φεβρουαρίου

Εισιτήρια:  από 10,00€

Θέατρο Ριάλτο

Κυψέλης 54, Κυψέλη

“Τικ Τακ Ντο” στο Dancevacuum (από 3/2)

Το “ΤικΤακΝτο” είναι ένα ανατρεπτικό παραμύθι που αντλεί στοιχεία από την παράδοση τεσσάρων διαφορετικών πολιτισμών θίγοντας το ζήτημα του φυλετικού ρατσισμού, της ελευθερίας της γνώμης, του εκφοβισμού και τη σημασία της προσπάθειας για την επίτευξη των προσωπικών στόχων. Επίσης, συστήνει με ευφάνταστο τρόπο στο κοινό τους σπουδαίους συνθέτες Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν! Θα παίζεται για λίγες παραστάσεις στο Dancevacuum.

H υπόθεση της παράστασης:

Στο χωριό του Ντο οι άνθρωποι περπατάνε σκυφτοί και ο βασιλιάς τον ίδιο λόγο βγάζει κάθε πρωί, από τότε που το ρολόι σταμάτησε να λειτουργεί. Ήταν τότε που έχτισε τείχη, για να μην μπορεί κανείς απ’ το χωριό να βγει”. Ήταν όμως πάντα έτσι; Ο Βακάι, ένας νεαρός, εύχεται να μπορούσε να βρει τρόπο για να μην είναι πια δυστυχισμένο το Ντο. Βγαίνει από το τείχος και ένα ταξίδι, γεμάτο νέους κόσμους και εμπειρίες, ξεκινάει.

Για παιδιά 3+

Πότε: Κυριακή 3, 10, 17 και 24 Φεβρουαρίου 11:00 π.μ.

Είσοδος: 8 ευρώ
Ειδική τιμή για ομάδες και σχολεία σε καθημερινές παραστάσεις: 5 ευρώ

DanceVacuum Centre of Performing Arts,

Διογένους 42, Χαλάνδρι.

“Η Αλίκη συναντά τη χώρα των θαυμάτων!” στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (από 10/2)

“Η Αλίκη συναντά τη χώρα των θαυμάτων!” είναι ένα παραμύθι-όπερα που προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο της κλασικής μουσικής μέσα από το λυρικό θέατρο, τη ζωντανή μουσική, τη διήγηση, τη διάδραση, το παιχνίδι και τη φαντασία με αφετηρία το Ίδρυμα Θεοχαράκη.  Φημισμένες άριες που αποτελούν σταθμό για την οπερατική μουσική, παρουσιάζονται με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο καθώς ενσωματώνονται στη δροσερή και συγκινητική ιστορία της Αλίκης στον κόσμο των παραμυθιών.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω

Πότε:  Κυριακή 10, 17, 24 Φεβρουαρίου 3, 17, 31 Μαρτίου, 7 Απριλίου στις 12:00-13:00
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση συμμετοχής να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: education@thf.gr ή με fax: 210-3611647 καθώς και να έχει γίνει προαγορά.
Κόστος συμμετοχής: 10€
Ίδρυμα Θεοχαράκη

Βασ.Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα