Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν βάλετε το μωρό για ύπνο

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν βάλετε το μωρό για ύπνο

BBaby_MomBabyCrib[1]Γνωρίζατε ότι συγκεκριμένες διαδικασίες πριν τον ύπνο του μωρού σας, θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο για το Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου;

Μειώστε τον κίνδυνο του συνδρόμου και άλλων σχετικών με τον ύπνο αιτιών θανάτου (π.χ. ασφυξία) στα βρέφη, με τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για το μωρό σας:

  • Φροντίστε πάντα να τοποθετείτε το μωρό ανάσκελα, είτε πρόκειται για έναν υπνάκο το μεσημέρι είτε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
  • Τοποθετήστε εάν θέλετε την κούνια ή το καλαθάκι στην κρεβατοκάμαρα. Δεν χρειάζεται να αποχωριστείτε το μωρό σας, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μοιράζεται το ίδιο κρεβάτι μαζί σας.
  • Χρησιμοποιήστε μια σταθερή επιφάνεια ύπνου, όπως το παιδικό στρωματάκι και η πάντα για την κούνια, η οποία θα πρέπει να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια του μωρού. Το πάρκο του παιδιού μπορεί επίσης να παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για τον ύπνο του.
  • Απομακρύνετε όλα τα παιχνίδια, μαξιλάρια και αρκουδάκια μέσα από την κούνια ή το πάρκο όπου κοιμάται το μωρό.
  • Πρασπαθήστε να μην ντύνετε υπερβολικά το μωρό κατά τη διάρκεια του ύπνου. Φορέστε του ό,τι θα φορούσε ένας ενήλικας για να κοιμηθεί άνετα. Απομακρύνετε κάθε είδους κουβερτάκι μέσα από την κούνια και προτιμήστε εκείνα που αγκαλιάζουν το σώμα του μωρού.
  • Διατηρήστε τη θερμοκρασία του δωματίου σε επίπεδα που θα ήταν κατάλληλα για έναν ενήλικα.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.