- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

6 σημαντικές συμβουλές υγιεινής για το σχολείο και το σπίτι

Τώρα πια κάθε «μικρός κατεργάρης» έχει επιστρέψει στον πάγκο του για άλλη μία δύσκολη χρονιά γεμάτη διάβασμα, πολλές δραστηριότητες αλλά και… ιώσεις, τις λεγόμενες «ασθένειες του θρανίου». Για εμάς τους γονείς, το μεγάλο άγχος είναι η υγεία των παιδιών μας, και ιδιαίτερα των μικρότερων που είναι πιο ευπαθή, και φέρνουν ιώσεις από τον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο. Τα προϊοντα ECOS [2] είναι κι αυτά εδώ για να μας βοηθήσουν με μικρές χρηστικές συμβουλές:

  1. Πλένετε συχνά τα χέρια του παιδιού σας. Είναι μια συνήθεια που θα το προφυλάξει από πολλές πιθανές «περιπέτειες» (ιώσεις, κλπ.). Το υποαλλεργικό σαπούνι χεριών ECOS, από φυσικά συστατικά και με υπέροχο, φυσικό άρωμα λεμονόχορτου και λεβάντας, είναι τόσο ευχάριστο που το καθιστά εύκολο να μάθει να το κάνει και μόνο του, ιδιαίτερα μόλις επιστρέφει σπίτι, πριν από το φαγητό ή μετά την τουαλέτα.
  2. Καθαρίζετε συχνά τη μύτη του παιδιού, με ειδικές πλύσεις από θαλασσινό νερό ή φυσιολογικό ορό, ιδιαίτερα αν παθαίνει συχνά συνάχι και βήχα (πάντα σε συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας).
  3. Πλύνετε τα ρούχα των παιδιών σας με πιστοποιημένα απορρυπαντικά, φιλικά προς το ευαίσθητο δέρμα τους, που δεν αφήνουν βλαβερά κατάλοιπα. Tο ECOS Απορρυπαντικό Πλυντηρίου Ρούχων για μωρά, από φυτικής προέλευσης συστατικά, είναι βραβευμένο για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του από τον ΕPA (Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ). Με ισορροπημένο pH, χωρίς αλλεργιογόνα, καθαρίζει σε βάθος και, συγχρόνως, προστατεύει και διατηρεί ζωντανά τα χρώματα των ρούχων.
  4. Ενισχύστε τη φυσική άμυνα του οργανισμού του με ένα υγιεινό διατροφολόγιο, που να περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά πλούσια σε Βιταμίνη C (όπως πορτοκάλια, μπρόκολο). Είναι καλό να επιλέγουμε -όταν μπορούμε- φρούτα και λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας και εξίσου σημαντικό, είναι να πλένονται τα σκεύη φαγητού και νερού με απορρυπαντικά από συστατικά φυτικής προέλευσης, που δεν αφήνουν βλαβερά κατάλοιπα, όπως το υποαλλεργικό υγρό πιάτων ECOS με υπέροχο άρωμα αμύγδαλου, grapefruit και λεβάντας.
  5. Αν αρρωστήσει ή το περιτριγυρίζει κάποια ίωση, αποφύγετε να το στείλετε στο σχολείο ώστε να μην κολλήσει τα άλλα παιδιά ή ακόμη και να επιδεινωθεί η κατάστασή του.
  6. Αερίζετε συχνά το δωμάτιο του και βάλτε ένα σκεύος με νερό πάνω στο καλοριφέρ, ώστε να λειτουργήσει σαν υγραντήρας και να μην είναι ξηρή η ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιήστε για τον καθαρισμό του γραφείου αλλά και όλων των επιφανειών που έρχονται σε επαφή τα παιδιά τα:ECOS Υγρά Γενικού Καθαρισμού και Toy & Table Cleaner. Υγρά για το πλύσιμο παιχνιδιών & επιφανειών τα οποία είναι: χωρίς επιβλαβείς αναθυμιάσεις, χωρίς αμμωνία, γλυκόλη και γλυκολαιθέρα. Δεν αφήνουν βλαβερά κατάλοιπα, δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, βιοδιασπώμενα. Φτιαγμένα από ανανεώσιμα συστατικά. Με εκπληκτικά φυσικά αρώματα πορτοκαλιού, μαϊντανού, αλλά και χωρίς άρωμα όταν υπάρχουν θέματα αλλεργίας.

Τα φυτικής προέλευσης απορρυπαντικά και καθαριστικά ECOS [2] κυκλοφορούν στην Ελλάδα, με την παγκοσμίου κύρους πιστοποίηση του “Safer Choice”, η οποία με αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανόνες, επιτρέπει στους καταναλωτές να βρίσκουν προϊόντα που είναι υψηλής απόδοσης και ασφάλειας για την υγεία των ίδιων και των οικογενειών τους, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος.Όλα τα προϊόντα ECOS αποτελούνται κατά κύριο λόγο από 4 συστατικά – 100% ανανεώσιμα και φυτικής προέλευσης (Νερό, Αιθέρια Έλαια, Βιολογικά Βότανα, Καλαμπόκι, Καρύδα, Εσπεριδοειδή).