6 tips για να προστατεύσετε τα αντικολλητικά τηγάνια σας

Πολλοί από εσάς ίσως έχετε αντικολλητικά τηγάνια που τα χρησιμοποιείτε στη μαγειρική σας. Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι ιδιαίτερα πρακτικά γιατί είναι εύκολα στο μαγείρεμα, δεν κολλάει το φαγητό και είναι εύκολο να τα πλύνετε.

Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να κρατήσουν περισσότερο.

Μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά αντικείμενα: Αυτός ο κανόνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Μην χρησιμοποιείτε μεταλλικές κουτάλες, πιρούνες, μαχαίρια κ.α. γιατί είναι πολύ εύκολο να χαράξουν την επιφάνεια του τηγανιού. Αποφύγετε να κόβετε το φαγητό μέσα στο τηγάνι με μεταλλικά μαχαίρια και μην χρησιμοποιείτε μεταλλικές σπάτουλες για να γυρίσετε τα φαγητά. Προτιμήστε υλικά όπως το ξύλο, τη σιλικόνη ή το πλαστικό.

Αποφύγετε τις μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας: Μην τοποθετείτε το τηγάνι κάτω από τη βρύση με το που τελειώσετε το μαγείρεμα γιατί η απότομη αλλαγή μπορεί να το σκεβρώσει. Αφήστε μερικά λεπτά να κρυώσει πριν το πλύνετε. Ένα σκεβρωμένο τηγάνι δεν διαχέει ομοιόμορφα τη θερμοκρασία και θα επηρεάσει το μαγείρεμά σας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.