Αρχική Infokids Υγεία 6 βήματα για να δημιουργήσετε ισχυρό "δέσιμο" ανάμεσα στα αδέρφια

6 βήματα για να δημιουργήσετε ισχυρό "δέσιμο" ανάμεσα στα αδέρφια

pregnant-mom-happy-siblingΕίναι γεγονός ότι τα αδέρφια τσακώνονται μεταξύ τους. Το δύσκολο έργο των γονέων είναι να μπορούν να κατευνάσουν τα πνεύματα όταν η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου!

Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι να θέσετε από νωρίς τις βάσεις ώστε να δημιουργήσετε ένα ισχυρό δέσιμο ανάμεσα στα αδέρφια:

  • Ξεκινήστε από την αρχή. Μιλήστε μαζί με το σύζυγό σας στο πρώτο σας παιδάκι για τον ερχομό του νέου μωρού. Επιπλέον, εξηγήστε του τί σημαίνει να έχει μικρότερο αδερφάκι και ενημερώστε το για το πόσο μικρό και χαριτωμένο θα είναι το νεογέννητο.
  • Κάντε ερωτήσεις στο παιδί, δίνοντάς του την ευκαιρία να εκφράσει τις σκέψεις του. Το να του μιλάτε είναι εξίσου σημαντικό με το να ακούτε τί έχει με τη σειρά του να σας πει. Αφήστε το παιδί σας να γνωρίζει ότι υπολογίζετε τα συναισθήματά του.

little-boy-with-new-sibling

  • Μην συγκρίνετε τα παιδιά σας. Οι περισσότεροι γονείς μπαίνουν στη διαδικασία της σύγκρισης, αλλά τουλάχιστον προσπαθήστε να μην το κάνετε μπροστά στα παιδιά. Ο υγιής ανταγωνισμός είναι αποδεκτός σε λογικά πλαίσια, αλλά είναι πιθανό να προκαλέσει αντιπαλότητα ανάμεσα στα αδέρφια.
  • Δείξτε την αγάπη σας λέγοντας «Σ’ αγαπώ». Τα παιδιά θα σας μιμηθούν και θα κάνουν το ίδιο μεταξύ τους, δημιουργώντας έναν ισχυρό αδερφικό δεσμό.
  • Δώστε αρμοδιότητες στα μεγαλύτερα αδέρφια. Μπορεί να είναι μικρά για την αλλαγή της πάνας ή το τάισμα του νεογέννητου, αλλά έστω η παραμικρή βοήθεια θα τα κάνει να αισθανθούν ότι συμβάλλουν στην ανατροφή του παιδιού με κάποιο τρόπο.
  • Περάστε χρόνο με το παιδί σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ώστε να μην νιώσει παραμελημένο εξαιτίας της νέας κατάστασης που βιώνει η μητέρα του. Μπορείτε να οργανώσετε δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, οι οποίες θα ενθουσιάσουν το παιδί και θα κάνουν τον ερχομό του νέου μωρού πιο εύκολη υπόθεση.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.