Αρχική Περιβάλλον 6 χρόνια μετά, η Πάρνηθα έχει το νέο της δάσος

6 χρόνια μετά, η Πάρνηθα έχει το νέο της δάσος

parnitha-teleferik

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την καταστροφική πυρκαγιά της Πάρνηθας και ο εθνικός δρυμός είναι σε θέση να δείξει το νέο του, μικρό, δάσος.
Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, με ευθύνη του φορέα διαχείρισης, του δασαρχείου και εθελοντών, φυτεύτηκαν περισσότερα από 7.000 δέντρα ελάτης στην Πάρνηθα και δημιουργήθηκε το φυτώριο με τη βοήθεια δασολόγων.

Τα ελάφια πολλαπλασιάστηκαν και η Πάρνηθα απέκτησε περισσότερους επισκέπτες από ότι παλιότερα.
Τα προβλήματα όμως που παραμένουν στον Εθνικό Δρυμό είναι η λαθροθηρία και οι δραστηριότητες ορισμένων πολιτών που εγκυμονούν κινδύνους νέας πυρκαγιάς.

elaphi

Τι έγινε σε αυτά τα 6 χρόνια
1. Το πρόγραμμα εθελοντικών αναδασώσεων που γίνεται σε συνεργασία του φορέα διαχείρισης, του δασαρχείου και του παρατηρητηρίου Πάρνηθα (Σκάι, WWF, Καθημερινή) και έως σήμερα έχουν φυτευτεί 7.000 φυτά ελάτης.
2. Φτιάχτηκε από την αρχή το φυτώριο της Πάρνηθας και εκεί αναπτύσσονται 300.000 δενδρύλλια κεφαλληνιακής ελάτης, τα οποία στην ηλικία των 3 - 4 ετών μεταφυτεύονται στο βουνό με τη βοήθεια εθελοντών.
3. Ο Φορέας απέκτησε εξοπλισμό και δραστηριοποιούνται εθελοντικές ομάδες στην προφύλαξη.
4. Υπάρχει ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο για την προστασία της Πάρνηθας και του Εθνικού Δρυμού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.