Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα 60.000€ συγκέντρωσαν οι εκπαιδευτικοί για τη διατροφή μαθητών

60.000€ συγκέντρωσαν οι εκπαιδευτικοί για τη διατροφή μαθητών

Το ποσό των 60.000 € συγκέντρωσαν οι διδασκαλικές ομοσπονδίες Ελλάδας και Κύπρου (ΔΟΕ και ΠΟΕΔ αντίστοιχα), προκειμένου να καλύψουν σε καθημερινή βάση από σήμερα και μέχρι τέλος του διδακτικού έτους το κολατσιό όλων των μαθητών συγκεκριμένων σχολείων που προτάθηκαν από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών του Λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνει η ΔΟΕ σε σχετική της ανακοίνωση, τα χρήματα αυτά εξοικονομήθηκαν από το υστέρημα των Ελλήνων και Κυπρίων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς οι δυο Ομοσπονδίες δεν έχουν άλλα έσοδα πέραν των συνδρομών των εκπαιδευτικών που είναι μέλη τους.

Στόχος της δράσης αυτής των δύο Ομοσπονδιών δεν ήταν η συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος υποσιτισμού των μαθητών, αλλά η ανάδειξή του και η ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας στην κατεύθυνση της θεσμικής επίλυσής του. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία «ταυτόχρονα αποδεικνύουμε ότι το οικονομικό κόστος δεν μπορεί να είναι απαγορευτικό, για την Πολιτεία, ακόμη και την περίοδο των περικοπών".

Οι δύο Ομοσπονδίες με το ποσό των 60.000 € θα καλύψουν το σύνολο των μαθητών στα 5 επιλεγμένα σχολεία, δηλαδή σε περίπου 800 μαθητές, σε περιοχές που μαστίζονται από την ανεργία. Τα σχολεία βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Μενιδίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Πολίχνη και στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Επίσης θα ενισχυθούν οικονομικά οι δράσεις, ανάλογου περιεχομένου, που ήδη είναι σε εξέλιξη από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Κερατσινίου, Δυτικής Θεσσαλονίκης και Α’ Αθήνας».

Να σημειωθεί ότι οι δάσκαλοι τονίζουν πως τα φαινόμενα υποσιτισμού των παιδιών, δυστυχώς, παίρνουν δραματική μορφή κυρίως σε σχολεία όπου φοιτούν παιδιά λαϊκών οικογενειών και οικονομικών μεταναστών. Ήδη το ΔΣ της ΔΟΕ, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση «έθεσε έγκαιρα και εξακολουθεί σε κάθε ευκαιρία να θέτει με διακριτικότητα, το θέμα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας από τον Δεκέμβρη του 2011 έως και σήμερα.

Στόχος είναι η αναζήτηση λύσης, όχι στη λογική του εθελοντισμού και τωνφιλανθρωπικών οργανώσεων, αλλά στη θεσμική συνολική αντιμετώπισή του από τη συντεταγμένη Πολιτεία. Δυστυχώς οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις και δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είτε παραμένουν στα χαρτιά είτε παραπέμπουν την αντιμετώπισή του στην ελεήμονα διάθεση των φορέων».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.