Αρχική InfoSchool Λύκειο 600 μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συζητούν για το μέλλον των Ηνωμένων Εθνών στο Κολλέγιο Ανατόλια

600 μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συζητούν για το μέλλον των Ηνωμένων Εθνών στο Κολλέγιο Ανατόλια

375808_479316428768474_874320016_nΜε τη συμμετοχή 600 μαθητών από 32 σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού αρχίζουν οι εργασίες της 10ης Συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένου Εθνών των Εφήβων του Κολλεγίου Ανατόλια - 10th Anatolia College Model United Nations (ACMUN) την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου.

Μαθητές από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τον Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία, την Ταϊβάν και την Τουρκία θα έχουν την ευκαιρία να λειτουργήσουν, στο πλαίσιο της διεπιστημονικής προσομοίωσης, ως αντιπρόσωποι κρατών κατανοώντας τις διπλωματικές διαδικασίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία οι μαθητές εξοικειώνονται, με τις στρατηγικές της διαπραγμάτευσης αποκτώντας παράλληλα την εμπειρία του δημόσιου λόγου.

423526_358489150851203_1456271410_nΗ τελετή έναρξης, που είναι ανοιχτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Κολλεγίου Ανατόλια. Κεντρική ομιλήτρια είναι η Νένα Γεωργαντζή, Υπεύθυνη για Θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της μη κυβερνητικής οργάνωσης AGE Platform Europe, ενώ χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες θα απευθύνει κ. Robert Sanders, Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου οι συμμετέχοντες μαθητές θα χωριστούν σε επιτροπές για να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την παγκόσμια επικαιρότητα και τα οποία άπτονται του ουσιαστικού ρόλου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Για αυτόν το λόγο θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες και οι κανόνες μιας πραγματικής συνεδρίασης του Ο.Η.Ε., ενώ ο διάλογος θα γίνει στην Αγγλική γλώσσα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.