61χρονη από τη Βραζιλία γέννησε δίδυμα

Τι να περιμένεις όταν “περιμένεις” στα 61; Η “τολμηρή” Αντονία Λετίσια Άστι είναι σίγουρα επίμονος άνθρωπος. Παρά τις τρεις αποτυχημένες προσπάθειές της να μείνει έγκυος με εξωσωματική , ξαναπροσπάθησε -επιτυχημένα αυτή τη φορά- με σπέρμα του συζύγου της που είχε καταψυχθεί πριν από 10 χρόνια μετά από μια αποτυχημένη εξωσωματική.

Η  61χρονη γυναίκα από τη Βραζιλία έφερε στη ζωή δίδυμα και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα μωρά είναι υγιή και δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο παρά το γεγονός ότι γεννήθηκαν πρόωρα, στις 31 εβδομάδες κύησης, ενώ το βάρος τους δεν ξεπερνούσε τα 900 γραμμάρια το καθένα.

Τα μωρά, τα οποία πρόκειται να πάρουν τα ονόματα Σοφία και Ρομπέρτο, γεννήθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης σε κλινική της πόλης Σάντος, λίγα χιλιόμετρα μακρυά από Σάο Πάολο.

“Είμαι πολύ χαρούμενη. Επιτέλους μπορώ να ζήσω το όνειρο της μητρότητας. Ευχαριστώ τον Θεό και τον γιατρό μου”, δήλωσε συγκινημένη η γυναίκα, η οποία δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η ηλικία της δεν θα σταθεί εμπόδιο στην ανατροφή των διδύμων. Το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει βάλει όμως η γυναίκα είναι να αποδείξει ότι πράγματι σε αυτή την ηλικία μπορεί να έχει την υπομονή, την ενέργεια και την αντοχή που απαιτεί η ανατροφή δύο μωρών και στη συνέχεια παιδιών. Σύμφωνα με το γιατρό της, που δεν ανησυχεί καθόλου “η ηλικία δεν έχει σημασία σε όλα!”. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το ζευγάρι είχε προσπαθήσει να υιοθετήσει παιδί αλλά το αίτημά τους δεν είχε γίνει δεκτό εξαιτίας της ηλικίας τους.