Αρχική InfoMommy Υγεία Ξανανοίγει η Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΓΝΑ Παίδων Αγ. Σοφία

Ξανανοίγει η Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΓΝΑ Παίδων Αγ. Σοφία

child-heart

Φαίνεται, κάποιοι αντιλήφθηκαν ότι η θυσία σε ζωές παιδιών δεν πρέπει να συνεχιστεί και έτσι 16 μήνες μετά το κλείσιμο της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΓΝΑ Παίδων Αγ. Σοφία και έπειτα από 8 θανάτους παιδιών λόγω μη δυνατότητας χειρουργικής επέμβασης, ανοίγει ξανά, εισακούοντας, επιτέλους, τις εκκλήσεις εκατοντάδων γονέων παιδιών με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε την επιστολή του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου και δημάρχου Αμαρουσίου, κ. Πατούλη: "Το μεγάλο αδιέξοδο από το κλείσιμο της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΓΝΑ Παίδων Αγ. Σοφία, που θα κόστιζε ανθρώπινες ζωές, κατέδειξε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από την πρώτη στιγμή, το Νοέμβριο 2011.

Μαζί με τους Συλλόγους των Γονέων των Παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες τις, τονίζοντας τη σημαντικότητα στην υγεία χιλιάδων νεογνών, βρεφών και παιδιών που έχρηζαν άμεσης καρδιοχειρουργικής αποκατάστασης για να ζήσουν. Δυστυχώς, η τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αγνόησε το κάλεσμά μας. Εμείς συνεχίσαμε να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όμως οι πόρτες της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΓΝΑ Παίδων Αγ. Σοφία έκλεισαν και μαζί τους έκλεισαν και τις ζωές 8 ανήμπορων ψυχών που κατέληξαν, λόγω αδυναμίας καρδιοχειρουργικής επέμβασης.

Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που σύμφωνα με δημοσιεύματα, ξανανοίγει την Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΓΝΑ Παίδων Αγ. Σοφία, μετά από τους 8 πρώτους θανάτους, αποκαθιστώντας μια ανθρωποκτονική πολιτική που θα κόστιζε κι άλλα θύματα.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα και ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, να συμμετέχει ενεργά με μία στόχευση: τη Δικαίωση της Υγείας για όλους τους Πολίτες με ισότιμο τρόπο.

Συγχαίρουμε τους γονείς του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας, Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού», αλλά και όλων των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες για την επίμονη σθεναρή φωνή δικαίου που εκφράζουν και ευχόμαστε το καλύτερο για την ποιότητα ζωής και την υγεία των παιδιών τους."


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.