7 βήματα για ένα “λεπτότερο” καλοκαίρι

Ενεργοποιήστε το μεταβολισμό σας με κίνηση αλλά και διατροφή που εύκολα, γρήγορα κι απλά. Θα τα καταφέρετε εάν τρώτε 500 θερμίδες λιγότερες την ημέρα και ταυτόχρονα “καίτε” 500 θερμίδες περισσότερες. Εάν περπατάτε λίγο περισσότερο και κόψετε το τσιμπολόγημα θα έχετε κάνει ήδη μια καλή αρχή.

1. Χορός, κουνήστε τους γοφούς σας
Μία ώρα έντονου χορού θα σας βοηθήσει να ξεφορτωθείτε περίπου 250 θερμίδες. Δεν φαίνονται πολλές αλλά θα τα καταφέρετε, περνώντας την ώρα σας ευχάριστα.

2. Κοιμηθείτε χωρίς δεύτερες σκέψεις
Οι ειδικοί επιμένουν ότι όσο λιγότερο κοιμόμαστε τόσο περισσότερο κινδυνεύουμε να συσσωρεύσουμε παραπανίσια κιλά.
Για τη σωματική, ψυχική και πνευματική μας υγεία χρειαζόμαστε τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου.

3. Επενδύστε στη σαλάτα… χωρίς σάλτσες
Όταν λέμε σαλάτα, εννοούμε σαλάτα! Αν προσθέσετε μπέικον, τυριά και σάλτσες, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο. Θα έχετε μετατρέψει ένα υγιεινό γεύμα σε ένα από αυτά που συσσωρεύονται μέσα στους γοφούς σας.Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι απαραίτητα για να δώσετε ώθηση στο μεταβολισμό σας αλλά συνοδεψτε τα μόνο με μια κουταλιά ελαιόλαδο και πολλά μυρωδικά όπως ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο κλπ. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ξύδι, μουστάρδα και λίγο κοτόπουλο ή τόνο.

4. Χρησιμοποιείστε μικρότερα πιάτα
Είναι σαν να κοροϊδεύετε τον εαυτό σας αλλά κι αυτό καμιά φορά χρειάζεται. Μικρότερο πιάτο σημαίνει μικρότερη μερίδα. Όπως θα διαπιστώσετε και πάλι θα χορτάσετε χωρίς να έχετε την αίσθηση ότι το πιάτο σας ήταν άδειο!

5. Μην τρώτε από το σακουλάκι
Είναι απλό. Βάλτε σε ένα μικρό μπολ την ποσότητα που πιστεύετε ότι θέλετε να καταναλώσετε. Βάλτε ξανά τη σακουλίτσα με το σνακ στη θέση της κι απολαύστε τη μικρή σας ατασθαλία χωρίς τύψεις. Η περίπτωση να προσθέσετε κι άλλη ποσότητα στο μπολάκι σας δεν προβλέπεται!

6. Καταναλώστε Ο θερμίδες
Ο καφές και το παγωμένο τσάι δεν έχουν θερμίδες. Μπορείτε να τα καταναλώσετε άφοβα. Αν όμως ο καφές λέγεται rappa-zappa-latte-extra-whipped-cream καταγράφεται αυτόματα ως παχυντικός. Οπότε, ξεγελάστε την πείνα σας με ένα ρόφημα λίγων ή μηδενικών λιπαρών. Αν είναι να παραγγείλετε έναν καφέ σαν τον προαναφερθέντα, απολαύστε καλύτερα μια πάστα!

7.Διαβάσατε τον κατάλογο;
Τα περισσότερα εστιατόρια περιλαμβάνουν στον κατάλογό τους θερμιδομετρητή για κάθε ένα από τα πιάτα τους. Το έχετε προσέξει ποτέ; Τα περισσότερα μάλιστα περιλαμβάνονουν προτεινόμενα διαιτολογικά πιάτα για όσους θέλουν ή πρέπει να προσέξουν τα λιπαρά. Προτιμήστε τα.
Η ένδειξη της ζυγαριάς θα σας αποζημιώσει.