Αρχική Νέα 7 Μαρτίου 1985: Κυκλοφορεί το "We are the world" για τα παιδιά της Αφρικής

7 Μαρτίου 1985: Κυκλοφορεί το "We are the world" για τα παιδιά της Αφρικής

27 χρόνια πριν σαν σήμερα, στις 7 Μαρτίου 1985, κυκλοφόρησε ένα τραγούδι που έμελλε να γίνει τεράστια επιτυχία. Το We are the World αποτέλεσε το πρώτο "charity" φιλανθρωπικό τραγούδι και ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από το σούπερ γκρουπ USA for Africa για τα παιδιά της Αφρικής. Το τραγούδι γράφτηκε από τον Michael Jackson και τον Lionel Richie για το ομώνυμο άλμπουμ.

Φυσικά, η επιτυχία ήταν τεράστια. Κάποιοι από εσάς σίγουρα θα το θυμόσαστε, όσο και τον απόηχο που άφησε αυτή η πρωτοβουλία. Πουλήθηκαν πάνω από 20 εκ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έγινε το γρηγορότερα ευπώλητο pop single στην ιστορία.

Ποιοι συμμετείχαν
Η αμερικανική τραγουδιστική dream team
Ray Charles, Billy Joel, Diana Ross, Cyndi Lauper, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Tina Turner και πολλοί πολλοί άλλοι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.