7 συμβουλές για να σερβίρετε το γεύμα με ασφάλεια


Τα τρόφιμα δεν πρέπει μόνο να ετοιμάζονται και να συντηρούνται σωστά, αλλά να σερβίρονται και σωστά για να φτάνουν με ασφάλεια στο πιάτο σου. Ας δούμε τι πρέπει να προσέξεις ώστε να μη μολυνθούν με παθογόνα μικρόβια τα τρόφιμα κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος.
* Πρώτα απ’ όλα φυλάσσεις τα τρόφιμα είτε στο ψυγείο είτε εκτός στη ωστή θερμοκρασία. Αν ο χρόννος παραμονής τους εκτός ψυγείου έχει ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο, απλά δεν τα καταναλώνεις.
* Εφόσον ετοιμάζεσαι να σερβίρεις τραπέζι, έχεις προσέξει πολύ σχολαστικά την ατομική σου υγιεινή, όπως το καλό πλύσιμο των χεριών σου.
* Δεν χρησιμοποιείς ήδη χρησιμοποιημένα σκεύη, χωρίς να τα πλύνεις πρώτα.
* Όσο είναι σε κατάσταση αναμονής τα τρόφιμα, πρέπει να τα διατηρείς σκεπασμένα.
* Τα εργαλεία σερβιρίσματος πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά.
* Σερβίρεις τα ωμά φαγητά σε ξεχωριστά σκεύη και όχι μαζί με τα μαγειρεμένα.
* Η ζάχαρη, το τριμμένο τυρί και ο πάγος πρέπει να σερβίρονται με κουτάλι.