7 έξυπνα κόλπα για να βάψετε το σπίτι μόνοι σας

Προτού πιάσετε πινέλο, μάθετε ποια tricks θα σας βοηθήσουν να γίνετε ειδικοί στο βάψιμο! Μπορεί το βάψιμο να σας φαίνεται μπελάς, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι η μπογιά μεταμορφώνει κάθε χώρο σε χρόνο-αστραπή. Για να σας βοηθήσουμε να γίνετε ειδικοί στο βάψιμο, σας παρουσιάζουμε 7 κόλπα που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τη διαδικασία… χρωματισμού σε παιχνιδάκι.

#1 Καθαρίστε τους τοίχους καλά, αλλά διεξοδικά: Περάστε την επιφάνεια που θέλετε να βάψετε με ένα στεγνό πανάκι καθαρισμού. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να απομακρύνετε τη σκόνη από τους τοίχους σας αποτελεσματικά χωρίς να μπείτε σε έξτρα κόπο.

#2 Rock n’ ρολό: Βουτήξτε το ρολό στο ειδικό επικλινές δοχείο, κάνοντας απαλές κινήσεις, ώστε αυτό να «πάρει» αρκετή βαφή για να μην στάζει και να καλυφθεί ομοιόμορφα.

screenshot.55#3 Κάντε το τεστ: Για να διαλέξετε με σιγουριά τη σωστή απόχρωση, δεν έχετε παρά να βάψετε μια μικρή επιφάνεια του τοίχου σας. Αφήστε το για 2-3 μέρες ώστε να δείτε πώς φαίνεται διαφορετικές ώρες της ημέρας, παρατηρώντας το πάντα σε σχέση με τα έπιπλα και το φωτισμό του χώρου σας.

#4 Μην ακολουθείτε την ευθεία: Μπορεί η ευθεία να είναι ο συντομότερος δρόμος για να φτάσετε στον προορισμό, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο όταν βάφετε. Ξεκινήστε το βάψιμο κάνοντας κινήσεις σε μορφή W και απλώστε τη μπογιά στο τοίχο, ώστε να φύγει η περισσότερη ποσότητα. Στη συνέχεια, με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, συμπληρώστε τα εσωτερικά σημεία του W. Με αυτόν τον τρόπο, θα πετύχετε ομοιόμορφη κατανομή του χρώματος στον τοίχο μιας και στα πρώτα «γυρίσματα» το ρολό αφήνει αρκετά περισσότερο χρώμα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο spirossoulis.com