Αρχική InfoMommy Υγεία 7 Νοεμβρίου: Μέρα αφιερωμένη στο Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο

7 Νοεμβρίου: Μέρα αφιερωμένη στο Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο

Resizer.ashx

Η 7η Νοεμβρίου είναι μέρα αφιερωμένη στο Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ. Στο όραμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, αλλά  και ταυτόχρονα στο όραμα για ένα καλύτερο κόσμο αλληλεγγύης και κατανόησης που θα είναι θεμελιωμένος στον εθελοντισμό και στην κοινωνική προσφορά.

Πριν από έξι περίπου μήνες υπεγράφη συμφωνία των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ με το Υπουργείο Παιδείας για την επισημοποίηση της συνεργασίας μας και τη θέσπιση της 7ης Νοεμβρίου ως σχολικής ημέρας εθελοντή αιμοδότη και εθελοντή δότη αιμοποιητικών κυττάρων.

 
Η προετοιμασία των παιδιών μέσω σωστής ενημέρωσης για κοινωνικά θέματα, μέσα από το σχολείο ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συνανθρώπων τους, ως υπεύθυνοι πολίτες, έχει  πολύ μεγάλη σημασία. Αυτή η ημέρα θα υπενθυμίζει πάντα ότι υπάρχουν παιδιά που δεν είναι τόσο τυχερά και που η ζωή τους εξαρτάται από την εύρεση συμβατού μοσχεύματος, από αιμοποιητικά κύτταρα.

 
Όπως τόνισε η κ. Βαρδινογιάννη, στόχος μας είναι να φτάσουμε στους 100.000 δότες μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, αλλά απώτερος στόχος μας μέσα από την ημέρα αυτή είναι να γίνει συνείδηση στα παιδιά ότι η εθελοντική προσφορά είναι δώρο ζωής. Η σημερινή πρωτοβουλία είναι ένα βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο αυτό και είμαι σίγουρη ότι θα αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο στις προσπάθειές μας του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και στο Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.