Αρχική InfoMommy Σχέσεις 7 πράγματα που όλες οι γυναίκες θέλουν σε μια σχέση

7 πράγματα που όλες οι γυναίκες θέλουν σε μια σχέση

Beautiful-Happy-Couple-Looking-At-Their-FutureΈνα από τα πιο συχνά παράπονα των γυναικών είναι ότι η σχέση τους έχει τελματώσει. Αυτή την αίσθηση ότι η σχέση δεν είναι ικανοποιητική, ότι δεν πάει πουθενά, ότι κάτι λείπει, την έχουν γυναίκες νεότερες σε ηλικία που δεν έχουν παντρευτεί ακόμα, γυναίκες που είναι παντρεμένες και έχουν παιδιά, αλλά και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Δεν πρόκειται λοιπόν για ένα απλό παράπονο, ούτε για το ότι η γυναίκα έχει βαρεθεί τη σχέση της: πρόκειται για μια έλλειψη. Οι περισσότερες γυναίκες σε μία σχέση παραπονιούνται ότι δεν καλύπτονται οι βασικές συναισθηματικές τους ανάγκες.

Γράφει η Δρ. Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος

Οι γυναίκες, παρόλο που από τη φύση τους είναι πιο επικοινωνιακές και τείνουν να συζητάνε τα προβλήματά τους, στο συγκεκριμένο θέμα -το τι δεν πάει καλά στη σχέση τους και για ποιο λόγο έχει τελματώσει- δεν ανοίγονται και δεν το συζητάνε με τον σύντροφό τους. Ο σύζυγος ή ο σύντροφος δεν έχει τρόπο να ξεκινήσει την κουβέντα και συνήθως δεν καταλαβαίνει τι δεν πάει καλά στη σχέση, αφού μέσα του νιώθει αγάπη για τη γυναίκα του. Το αποτέλεσμα; Γυναίκες και άντρες που έχουν τελματώσει σε μια σχέση -ερωτική ή συζυγική- δεν ξέρουν πώς να βγουν από το αδιέξοδό τους. Τι θέλουν οι γυναίκες μέσα σε μία σχέση;

1. Επιθυμούν να αισθάνονται ότι ο άντρας τους τις αγαπάει
Θα μου πείτε, «αυτό το ξέρουμε!». Ναι, αλλά ξέρετε τι ακριβώς σημαίνει και πώς εφαρμόζεται; Γιατί καλή η θεωρία, αλλά η πράξη μετράει! Το βασικότερο που επιθυμούν οι γυναίκες από τον σύντροφό τους είναι να της αγαπάει. Αυτός είναι ο πρωταρχικός και βασικός κανόνας για να ανοιχτεί η γυναίκα στον άντρα της, να χαλαρώσει και να προσφέρει στη σχέση με κάθε τρόπο. Όταν η γυναίκα αισθάνεται ότι ο άντρας της την αγαπάει, μειώνονται οι καβγάδες, αυξάνεται η ποσότητα και η ποιότητα της σεξουαλικής ζωής και, γενικότερα, όλα πάνε καλά. Όταν όμως η γυναίκα αισθάνεται ότι ο άντρας της δεν την αγαπάει, τότε αυτή είναι η συνταγή για την καταστροφή. Όταν η γυναίκα δε νιώθει ότι παίρνει αγάπη, τότε αρχίζουν οι προστριβές και οι συγκρούσεις, η αποξένωση, η κακή διάθεση, η αδιαφορία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.