7 τροφές που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα

celluliteΤαλαιπωρείστε κι εσείς από την ενοχλητική κυτταρίτιδα αλλά δεν ξέρετε περί τίνος ακριβώς πρόκειται και πώς προκαλείται;

Με τον όρο κυτταρίτιδα εννοούμε τις προεξοχές που δημιουργούνται πάνω στο δέρμα, οι οποίες προκαλούνται από τα αποθέματα λίπους που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του. Αυτά οδηγούν στην αύξηση των λιποκυττάρων, τα οποία με τη σειρά τους πιέζουν τους συνδετικούς ιστούς κάτω από το δέρμα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λακκάκια στην περιοχή.

Προσθέτοντας τις σωστές τροφές στη διατροφή σας, μπορείτε να μειώσετε την κυτταρίτιδα και να χαράξετε το δρόμο προς μια ομαλότερη εμφάνιση του σώματος χάρη στις θρεπτικές αυτές επιλογές:

Gravlax cured salmon macro

  • Σολομός

Είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, τα οποία διασπούν το λίπος. Επιπλέον, τα Ω-3 λιπαρά οξέα μειώνουν την όρεξη και τις φλεγμονές χαμηλού επιπέδου, ενώ συμβάλλουν στην επισκευή και την ενίσχυση των ιστών του δέρματος. Επίσης, μειώνεται η συσσώρευση των τοξινών μέσα στα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.

  • Ηλιόσποροι

Πρόκειται για μία καλή πηγή βιταμίνης E και Β6, καλίου και ψευδάργυρου. Η βιταμίνη Β6 όχι μόνο βοηθάει στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών που ενισχύουν και επιδιορθώνουν τυχόν βλάβες του συνδετικού ιστού, αλλά πρόκειται επίσης για ένα φυσικό διουρητικό, το οποίο εξαλείφει τα περίσσεια υγρά και τα πρηξίματα που μπορούν να κάνουν την κυτταρίτιδα πιο ορατή.

cayenne-pepper

  • Καυτερές πιπεριές

Η καψαϊκίνη που περιέχουν οι καυτερές πιπεριές μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας μέχρι και 25% για τρεις ώρες μετά το γεύμα σας. Αυτό κάνει πιο αποτελεσματική την καύση των θερμίδων, η οποία βοηθά στην απώλεια του λίπους. Επίσης, βελτιώνει τη ροή του αίματος, μειώνοντας τα αποθέματα λίπους κάτω από τους συνδετικούς ιστούς.

  • Σκούρα μούρα

Ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και τη δημιουργία νέων ιστών, ενώ βελτιώνουν τον τόνο και την υφή του δέρματος. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: Τα σκούρα μούρα περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά, τα οποία διασπούν τα λίπη που συνδέονται με τον συνδετικό ιστό.

  • Λάδι ελιάς

Το ελαιόλαδο παρέχει στο σώμα όχι και τόσο βαριά επεξεργασμένα μονοακόρεστα λίπη και πολυφαινόλες που κρατούν το θυρεοειδή σας υγιή. Η σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς αυξάνει το μεταβολισμό, καίει το λίπος και ενεργοποιεί τα κύτταρα οικοδόμησης του δέρματος, με αποτέλεσμα την κάλυψη των ατελειών.

olive-oil-store

  • Μαύρη σοκολάτα

Δεν χρειάζεται να θυσιάσετε το αγαπημένο σας γλυκό για να διατηρήσετε το δέρμα σας σφριγηλό. Ικανοποιήστε την όρεξή σας τρώγοντας ένα τετράγωνο μαύρης σοκολάτας την ημέρα, προκειμένου να μεταβολίσετε το λίπος σας και να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές.

  • Σαφράν

Το σαφράν περιέχει αντιφλεγμονώδη συστατικά που αποτρέπουν την εξάπλωση του λίπους στα κύτταρα. Μόλις μερικά γραμμάρια σαφράν μπορούν να καταστείλουν την όρεξή σας και να αυξήσουν την κυκλοφορία μεταξύ των ιστών.