Αρχική Νέα 700 κρούσματα κακοποίησης παιδιών μέσα σε 10 μήνες

700 κρούσματα κακοποίησης παιδιών μέσα σε 10 μήνες

Τα στοιχεία που δίνει το Χαμόγελο του Παιδιού αναφορικά με την κακοποίηση, σωματική, σεξουαλική, συναισθηματική των παιδιών στη χώρα μας είναι συγκλονιστικά. Σύμφωνα με αυτά, τουλάχιστον 700 παιδιά, από λίγων μηνών έως και 18 χρόνων, κακοποιήθηκαν τους τελευταίους 10 μήνες, στην χώρα μας.

Τα πρόσφατα στοιχεία της Γραμμής δείχνουν ότι σε ποσοστό 92% θύτες είναι οι ίδιοι οι γονείς, οι οποίοι βασιζόμενοι στην αγάπη των παιδιών και στην εμπιστοσύνη που τα ίδια τους δείχνουν, εξασφαλίζουν τη σιωπή τους.

Σε ό,τι αφορά δε την ηλικία των θυμάτων, το 72% ανήκει στην πιο τρυφερή κι ευαίσθητη φάση της ζωής τους, καθώς είναι ηλικίας μέχρι και 12 χρόνων. Σχετικά με το φύλο δεν προκύπτει ιδιαίτερη διαφοροποίηση: από τις 711 καταγγελίες που έγιναν, οι 301 αφορούσαν αγόρια, οι 306 κορίτσια ενώ σε 104 περιπτώσεις δεν προσδιορίστηκε το φύλο και η ηλικία.

Τα στοιχεία αυτά δημοσιοποιήθηκαν ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση στις 19 Νοεμβρίου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.