Αρχική InfoTeens Υγεία 7+1 συμβουλές για να κρατήσετε τον εγκέφαλό σας σε εγρήγορση

7+1 συμβουλές για να κρατήσετε τον εγκέφαλό σας σε εγρήγορση

teens-gadgetsΟ ανθρώπινος εγκέφαλος είναι η φυσική γέφυρα όπου εμφανίζεται η πιο ευγενής έκφραση του σωματικού μικρόκοσμου: οι νευρωνικές διασυνδέσεις έρχονται σε επαφή με την εκπληκτική αντίληψη του μακρόκοσμου των αστέρων. Στον ανθρώπινο εγκέφαλο υπάρχουν εκατό τρις νευρωνικές συνδέσεις, δηλαδή τόσες όσα τα αστέρια που υπάρχουν σε 1000 γαλαξίες σαν το δικό μας.

Ο εγκέφαλος εκτελεί για μας περίπου 20 εκατομμύρια δισεκατομμυρίων υπολογισμών το δευτερόλεπτο και είναι ο τόπος όπου ξεδιπλώνονται οι πολύτιμες ανώτερες νοητικές λειτουργίες της ύπαρξής μας. Σύμφωνα με τους Πυθαγόρειους αποτελεί την έδρα της συνείδησης και κατά τον Πλάτωνα στον εγκέφαλο αγκιστρώνεται το πνεύμα. Αυτό το θαυμαστό εργαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης αξίζει το μέγιστο ενδιαφέρον και τη φροντίδα μας τονίζει ο Dr Ιωάννης Αδαμίχος ND,DO,DSc.

Ας δούμε λοιπόν κάποιες ωφέλιμες υπομνήσεις συλλεγμένες από ειδικούς σε θέματα εγκεφαλικής υγείας και νεότητας:

Τρώτε τροφές πλούσιες σε Ω3 λιπαρά οξέα. O άγριος σολομός και το αγνό λάδι από άγριο σολομό Αλάσκας, πλούσια σε ένα πλήρες φάσμα Ω λιπαρών οξέων θεωρούνται σημαντικό βοήθημα για το νευρικό σύστημα και τις εγκεφαλικές λειτουργίες.

Ασχοληθείτε μερικά λεπτά την ημέρα κάνοντας εγκεφαλική γυμναστική: ασκήσεις μνήμης, συγκέντρωσης, δημιουργικού θετικού οραματισμού, μαθηματικούς υπολογισμούς, μελέτη κειμένων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Books-Teens

Τονώστε το νευρικό σύστημα και προστατευθείτε από την εξάντληση του παρατεταμένου στρες προσλαμβάνοντας ικανές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β και βιταμίνης C.

Συναναστραφείτε με ανθρώπους που σας δίνουν χαρά και ενεργοποιούν το θετικό δυναμικό σας, και επιπρόσθετα ακούστε μουσική που σας ηρεμεί και σας θεραπεύει από τις καθημερινές εντάσεις.

Ελέγχετε τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης στο αίμα και φροντίστε για την διατροφική επάρκεια του οργανισμού στις βιταμίνες Β12,Β6,Φυλλικό οξύ και σε TMG.

Η φυσική άσκηση είναι μια διαδικασία υπερτόνωσης και αναζωογόνησης του εγκεφάλου. Γι αυτό ασκηθείτε ήπια και συστηματικά!

Ασκηθείτε ακόμη στην ενεργοποίηση των θετικών σκέψεων και συναισθημάτων, στην δύναμη της θέλησης, στο χαμόγελο στο γέλιο και στο χιούμορ.

Βελτιώστε τις συνθήκες του ύπνου σας για μια πιο επιτυχημένη καθημερινή τόνωση του νευρικού συστήματος, και εκπαιδευτείτε αν σας ταιριάζει από κάποιον ειδικό, και πάντα με την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού σας γιατρού, σε κάποιο αποδοτικό σύστημα χαλάρωσης, ήπιων αναπνευστικών τεχνικών και αυτογενούς εξάσκησης.

Μάθε παιδί μου μια ξένη γλώσσα, για να «δουλεύει» καλύτερα ο εγκέφαλός σου


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.