Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια 777 Χορωδοί, 77 μπουζούκια, 7 πιάνα, 7 σολίστ και 1 θέση στο Guinness

777 Χορωδοί, 77 μπουζούκια, 7 πιάνα, 7 σολίστ και 1 θέση στο Guinness

XORVDIA

Για μια θέση στο βιβλίο των Guinness Records έπαιξαν στο στάδιο της Ναυπάκτου το Σάββατο 3 Μαΐου, στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης» 777 Χορωδούς, 77 μπουζούκια, 7 πιάνα, 7 σολίστ τραγουδιστές και 10μελή ορχήστρα τη σουίτα «Ζορμπάς» του μεγάλου Έλληνα μουσουργού.
Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός προέβλεπε 777 Χορωδούς, 77 μπουζούκια, 7 πιάνα, 7 σολίστ τραγουδιστές και 10μελή ορχήστρα, που θα έπρεπε ταυτόχρονα να αποδώσουν ολοκληρωμένο, το διάσημο αυτό έργο του Μ. Θεοδωράκη!

 
Η ιδέα επετεύχθη και παρόλη τη βροχή που παραλίγο τα τους τα χαλάσει, το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε και το χαρακτηριστικό που θα το εντάξει στο βιβλίο των Guinness είναι ο αριθμός 7.

 
Η ιδέα ήταν του μαέστρου της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου Todor Kabakchiev ο οποίος παίρνοντας αφορμή από το γεγονός ότι επρόκειτο για το 7ο Φεστιβάλ σκέφτηκε να συμμετέχουν 777 χορωδοί, 77 μπουζούκια, 7 πιάνα και 7 σολίστες, ενώ ερμηνεύτηκαν και 7 τραγούδια από το έργο του Ζορμπά.

 
Επρόκειτο για το πολυπληθέστερο μουσικό σχήμα το οποίο διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο Guinness. Το αίτημα θα εξεταστεί αφού σταλεί η επαγγελματική λήψη που έγινε στο χώρο διεξαγωγής.
Στο διαγωνιστικό μέρος έλαβαν μέρος 13 χορωδίες, από πολλές περιοχές της Ελλάδας και τα τρία πρώτα βραβεία κέρδισαν οι χορωδίες της Λαμίας, των Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών. Την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν οι: Ηλίας Ανδριόπουλος, Χρήστος Λεοντής, Σταύρος Μπερής.

 
Η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια μαζί με τους Σολίστες Λένα Αλκαίου, Νάντια Καραγιάννη, Νίκο Καραγιάννη, Σοφία Μιχαηλίδου, Πένυ Ξενάκη, Μπάμπη Τσέρτο, και Ασπασία Φραγκούλη.

Αξίζουν συγχαρητηρίων όλοι οι συμμετέχοντες, ήταν πραγματικά μια εξαίρετη βραδιά που εκτός του ότι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν υπέροχες μουσικές στιγμές, είμαι σίγουρη ότι θα νιώθουν υπερηφάνεια και για το επίτευγμα. Και είναι από αυτές, τις λίγες στιγμές, που η δημοσιογραφική μου ιδιότητα σταματά να είναι αμερόληπτη αφού νιώθω απέραντη υπερηφάνεια ως Ανθή για την υπέροχη ανιψιά μου, τη δεσποινίδα Μαρία Λυμπέρη, η οποία ήταν ένα από τα μπουζούκια της βραδιάς. Εύχομαι ολόψυχα πολλές ακόμα επιτυχίες σε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο εγχείρημα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.