Αρχική Νέα 7χρονη από τη Συρία εκλιπαρεί: «Το όνειρο μου θα πεθάνει μαζί με τις βόμβες»

7χρονη από τη Συρία εκλιπαρεί: «Το όνειρο μου θα πεθάνει μαζί με τις βόμβες»

Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, η 7χρονη Bana Alabed από τη Συρία περιγράφει σχεδόν καθημερινά μέσω Twitter, όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα της.

Σε ρόλο μάχημης ρεπόρτερ η μικρή δημοσιεύει γεγονότα και εικόνες για να μεταφέρει την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία αλλά και τα συναισθήματά της.

Η μικρή Bana είναι κόρη καθηγήτριας αγγλικών και ενός δημοτικού συμβούλου, η οποία φροντίζει να ενημερώνει τους περισσότερους από 4.000 διαδικτυακούς φίλους της, ακόμα και για τα παιχνίδια που πλέον δεν έχει επειδή καταστράφηκαν σε μία από τις πολλές επιδρομές που πλήττουν το Χαλέπι.

twitter

«Αγαπάω αυτά που έχω, κυρίως την κούκλα μου με το ροζ φόρεμα» ή «Σταματήστε τον πόλεμο, θέλουμε την ειρήνη, πώς θα γίνω καθηγήτρια σαν τη μαμά μου; Το όνειρό μου θα πεθάνει μαζί με τις βόμβες», γράφει κάνοντας συνεχείς εκκλήσεις για τον τερματισμό των συγκρούσεων.

Ωστόσο, αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι πίσω από αυτές τις αναρτήσεις βρίσκονται οι γονείς της μικρής, καθώς πολλές από τις δημοσιεύσεις της -όπως η παραπάνω- είναι πολύ ώριμες για την ηλικία της, χωρίς όμως κανείς να αμφισβητήσει όσα βιώνει. «Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο», γράφει η μικρή ρεπόρτερ στη λεζάντα της παραπάνω φωτογραφίας και συγκινεί την παγκόσμια κοινότητα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.