Αρχική InfoMommy Σχέσεις 8 αλήθειες για τη μητρότητα

8 αλήθειες για τη μητρότητα

Happy-mother-and-daughterΗ μητρότητα είναι το μεγαλύτερο αγαθό στη ζωή μιας γυναίκας, και συγχρόνως ο πιο δύσκολος ρόλος που καλείται να αναλάβει.

Υπάρχουν στιγμές που νιώθετε ευγνωμοσύνη και άλλες που τα προβλήματα είναι τόσα πολλά, ώστε ξεχνάτε πόσο τυχερή είστε που έχετε στη ζωή σας αυτό το δώρο. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν μερικές αλήθειες που ισχύουν για όλες τις μανούλες σε όλες τις εποχές:

  • Το σπίτι σας δεν αντικατοπτρίζει τις γονεϊκές σας ικανότητες. Μην βρεθείτε προ εκπλήξεως εάν χτυπήσει το κουδούνι σας χωρίς να το περιμένετε. Καλωσορίστε τους φίλους ή συγγενείς σας, χωρίς να ζητήσετε συγγνώμη για την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι. Δείξτε τους ότι είστε αληθινή. Δεν έχει σημασία πόσο τακτοποιημένο είναι ένα σπίτι, αλλά πόσο ικανή μητέρα είστε για τα παιδιά σας.
  • Μην αισθάνεστε άβολα με τα ξεσπάσματα του παιδιού. Σε όλα τα παιδάκια έχει συμβεί να αρχίζουν να φωνάζουν και να συμπεριφέρονται αλλόκοτα όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους. Οι περισσότερες μανούλες ντρέπονται για τη συμπεριφορά του παιδιού τους. Αντ’ αυτού, πρέπει να μην το κρίνουν και να προσπαθούν με όμορφο τρόπο να το ηρεμήσουν.
  • Σας διακατέχει τεράστια κούραση. Ο ρόλος της μητέρας είναι ο πιο απαιτητικός που θα κληθείτε ποτέ να αναλάβετε. Μην πτοείστε! Πιείτε έναν καφέ, ένα τσάι ή ο,τιδήποτε άλλο σας κρατάει σε εγρήγορση και συνεχίστε το δύσκολο «έργο» σας.

mom_talk_vs_baby_talk_636x424_0

  • Δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες. Μερικές μέρες θα είναι κουραστικές, άλλες πιο χαλαρές και άλλες άκρως διασκεδαστικές. Μπορεί στην αρχή μιας ημέρας να αισθάνεστε ότι είστε η βασίλισσα της μητρότητας, και το βράδυ να θέλετε να ανακαλέσετε! Όπως το σπίτι σας, έτσι και μία άσχημη μέρα δεν αντικατοπτρίζει τον τρόπο ανατροφής των παιδιών σας. Η συνολική προσπάθεια και η αγάπη για τα παιδιά σας είναι αυτά που μετράνε.
  • Τα παιδιά αρρωσταίνουν. Όταν αυτό συμβαίνει, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το αντιμετωπίσετε με σθένος. Είναι πραγματική τέχνη να διαχειριστείτε ένα μικρό παιδί που κάνει συνεχώς εμετό, να ξαγρυπνήσετε μαζί του επειδή πονάει, ή να καθίσετε στο γραφείο του παιδιάτρου περιμένοντας τη διάγνωση.
  • Θα κάνετε λάθη. Τα λάθη συμβαίνουν, δεν μας καθορίζουν. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να διδαχθούμε από αυτά, να προχωρήσουμε μπροστά και να προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτερες την επόμενη φορά.
  • Επικοινωνήστε στο ίδιο μήκος κύματος με τα παιδιά. Κοιτάξτε τα στα μάτια όταν σας μιλούν και μάθετε να αγαπάτε τα ίδια πράγματα με εκείνα. Είναι εύκολο σε τέτοια εποχή, όπου κυριαρχούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η άμεση επικοινωνία να χαθεί. Για το λόγο αυτό, δημιουργήστε στιγμές με το παιδί σας όπου θα μπορείτε να μείνετε ανεπηρέαστοι από τον κοινωνικό θόρυβο.
  • Δεν υπάρχει η τέλεια μητέρα...αλλά η πραγματική μητέρα, η οποία είναι γενναία, επίμονη, αστεία, συγκινημένη, κουρασμένη, κλαίει, ελπίζει, αγαπάει...Η πραγματική μαμά είναι καταπληκτική, απλά και μόνο επειδή είναι μαμά!

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.