Αρχική InfoMommy Νέα 8 Μαϊου: Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου

8 Μαϊου: Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου

logo_ethelondon
H 8η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (ΕΣ/ΕΗ), αποτελεί μια ετήσια εορτή, στο πλαίσιο της οποίας αναδεικνύονται και προβάλλονται σε διεθνές επίπεδο οι 7 Αρχές του Διεθνούς Κινήματος ΕΣ/ΕΗ: Ο Ανθρωπισμός, η Αμεροληψία, η Ουδετερότητα, η Ανεξαρτησία, ο Εθελοντισμός, η Ενότητα και η Παγκοσμιότητα.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία ορόσημο συμπίπτει με την επετειακή ημερομηνία γέννησης του Ιδρυτή της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού και βραβευθέντος με το πρώτο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης Ερρίκου Ντυνάν (8 Μαΐου 1828).
Η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού, χάρη στη διεθνή διάσταση που ενέχει, συνιστά μια εξαιρετική συμβολή για την παγκόσμια ειρήνη. Παράλληλα, εμπνέει και ενθαρρύνει τον κάθε Εθνικό Σύλλογο ΕΣ/ΕΗ ξεχωριστά να αναλαμβάνει την ανθρωπιστική δράση εκείνη που συμβάλλει τόσο στην πρόληψη και ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου όσο και στην προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

 
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος της οικογένειας του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του (10 Ιουνίου 1877), παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην προάσπιση των 7 Θεμελιωδών Αρχών του Κινήματος. Αυτό επιβεβαιώνει η μακρόχρονη ανθρωπιστική δράση του, μια δράση συνδεδεμένη με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη, τη φιλαλληλία και συνώνυμη της αφιλοκερδούς προσφοράς και ανιδιοτέλειας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα τιμήσει και φέτος την ξεχωριστή εορτή της Παγκόσμιας Ημέρας ΕΣ/ΕΗ, με ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα BANQUET). Στην εκδήλωση αυτή θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή απονομής της ειδικής Ανωτάτης Τιμητικής Διάκρισης του Χρυσού Σταυρού μετά χρυσού Στεφάνου Δάφνης στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.