Αρχική Νέα 8χρονη μαθήτρια σκοτώθηκε πέφτοντας από παράθυρο σε δημοτικό σχολείο της Ρόδου – Αποζημίωση 200.000 ευρώ σε συγγενείς της

8χρονη μαθήτρια σκοτώθηκε πέφτοντας από παράθυρο σε δημοτικό σχολείο της Ρόδου – Αποζημίωση 200.000 ευρώ σε συγγενείς της

Με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, απορρίφθηκε η έφεση που άσκησε το Ελληνικό Δημόσιο κατά αποφάσεως του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, που αποζημίωσε με το ποσό των 200.000 ευρώ, τους συγγενείς 8χρονου παιδιού, που σκοτώθηκε μετά από πτώση από το περβάζι δημοτικού σχολείου στον Αρχάγγελο. Το ιστορικό της υπόθεσης, που είχε συγκλονίσει το νησί, σύμφωνα με την Dimokratiki.gr έχει ως εξής: Την 4η Μαρτίου 1999, η 8χρονη, μαθήτρια της Β’ τάξης τoυ 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου, ενώ βρισκόταν στην αίθουσα διδασκαλίας του πρώτου ορόφου του σχολείου, διέφυγε της προσοχής δύο εκπαιδευτικών, που βρίσκονταν σε εφημερία, έπεσε από το ανοιχτό παράθυρο της αίθουσας και σκοτώθηκε.

Συγκεκριμένα, η μαθήτρια, κατά τη λήξη του πρώτου διαλείμματος, μπήκε στην αίθουσα διδασκαλίας της τάξης της, η οποία βρισκόταν στον πρώτο όροφο του σχολικού κτηρίου και ανέβηκε στο περβάζι του ανοιχτού παραθύρου, πιθανόν για να κρυφτεί από τη δασκάλα της, απ’ όπου γλίστρησε και έπεσε στα σκαλιά της εισόδου του σχολείου από ύψος 5 μέτρων.

Την ώρα εκείνη, η εκπαιδευτικός, αφού είχε ανοίξει προηγουμένως την αίθουσα της Β’ τάξης για να μπουν οι μαθητές, κινήθηκε προς την εσωτερική σκάλα του κτηρίου, προκειμένου να ελέγξει την ασφαλή άνοδο των μαθητών και την είσοδό τους στην αίθουσα, όπου, χωρίς να αντιληφθεί η ίδια οτιδήποτε, ειδοποιήθηκε για την πτώση της μαθήτριας από το παράθυρο, το οποίο ανοιγόταν πάντα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος για να αεριστεί η αίθουσα, από έναν άλλο μαθητή της ίδιας τάξης.

Κατόπιν, η εκπαιδευτικός κατέβηκε στην είσοδο του σχολικού κτηρίου μαζί με άλλους δασκάλους, που είχαν ειδοποιηθεί για το συμβάν, όπου βρήκαν την μαθήτρια χτυπημένη και ειδοποίησαν το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου. Το ασθενοφόρο, το οποίο έφθασε αμέσως, μετέφερε την μαθήτρια αρχικά στο Κέντρο Υγείας και κατόπιν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου, σύμφωνα με ιατροδικαστική έκθεση, διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί «βαρεία ΚΕΚ-κώμα-γλασκώνη». Στη συνέχεια, η μαθήτρια, την ίδια ημέρα διακομίσθηκε διασωληνωμένη υπό μηχανικό αερισμό και φαρμακευτική καταστολή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού». Στο Νοσοκομείο αυτό παρέμεινε έως τις 13 Μαρτίου 1999, οπότε απεβίωσε.

Κατά των εφημερευόντων εκπαιδευτικών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, με την από 19 Μαΐου 2006 απόφασή του κήρυξε αθώες τις εκπαιδευτικούς. Το δικαστήριο έκρινε ότι η πλημμελής επιτήρηση που άσκησε η εκπαιδευτικός επί των μαθητών της συγκεκριμένης τάξης αποδεικνύεται από το γεγονός του ότι αυτή δεν αντιλήφθηκε ολωσδιόλου ούτε το ότι η θανούσα είχε ανεβεί στο περβάζι του ανοιχτού παραθύρου, αλλά ούτε και την πτώση της από αυτό στα σκαλιά της εισόδου του σχολικού κτηρίου, παρά μόνο όταν την ενημέρωσε σχετικά ένας άλλος μαθητής της ίδιας τάξης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.