Αρχική Νέα 9χρονη πρέπει να πίνει το λιγότερο 6 ποτήρια γάλα για να μην πεθάνει

9χρονη πρέπει να πίνει το λιγότερο 6 ποτήρια γάλα για να μην πεθάνει

Η μικρή Holly Lindley από τη Βρετανία πάσχει από μία μία σπάνια ασθένεια που αφορά την αποθήκευση της γλυκόζης από τον οργανισμό. Για το λόγο αυτό, είναι υποχρεωμένη να πίνει τουλάχιστον 6 ποτήρια γάλα την ημέρα αναμεμειγμένα με 6 κουτελιές (μία σε κάθε ποτήρι) κορν φλάουρ για να μπορέσει να αντεπεξέλθει και να μην πέσει σε κώμα. Το κορν φλάουρ περιέχει άμυλο το οποίο βοηθά στην απελευθέρωση ενέργειας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που συμβαίνει στο μικρό κορίτσι είναι ότι ο οργανισμός της δεν μπορεί να μετατρέψει το φαγητό που καταναλώνει σε ενέργεια. Πρόκειται για μία πάθηση που προσβάλλει 1 στα 3 εκ. παιδιά. Για το λόγο αυτό, η Holly επιβάλλεται, θα λέγαμε, να καταναλώνει καθημερινά σοκολάτα. Και όπως λέει η δασκάλα της είναι το μοναδικό παιδί στο σχολείο που συνοδεύει το φαγητό του με 2 μπάρες σοκολάτα κάθε μέρα.

Η 35χρονη μητέρα της Karen Shaw, η οποία τα τελευταία 3 χρόνια έχει ξοδέψει 2.000 λίρες μόνο για την αγορά γάλακτος, λέει ότι βασική τους έγνοια μέσα στο σπίτι είναι να πιει η Holly καθημερινά το γάλα που χρειάζεται για να είναι υγιής. "Επειδή κάποιες μέρες δεν το θέλει, εμείς πρέπει να της θυμίζουμε συνέχεια ότι είναι για το δικό της καλό!", συνεχίζει.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.